Outlander I GEN Techniczne - O1T w poszukiwaniu iskry
W@sio - 22-01-2014, 21:18 Temat postu: O1T w poszukiwaniu iskry Cóż, o mich problemach z LPG w moim Miśku już być może czytaliście... Auto wystrojone idealnie, okazało się, iż gubi iskrę na jałowych obrotach i to powoduje przechodzenie auta w tryb serwisowy (odcięcie boosta na 0,6 bara, brak wyprzedzania zapłonu). Zamówiłem więc przewody zapłonowe (NGK), cewki (Oyodo), świece wymieniałem 10k km temu (NGK)... Idąc za radą znalezioną m.in. na tym forum zmniejszyłem szczeliny świec do 0,9 mm. Wszystko zmontowałem, ale o tym co się dzieje po tych zmianach za chwilę. Co dziwne, przed zmianami gubił iskrę w sytuacji, gdy pracują wszystkie wtryskiwacze gazu, gdy zaś pracuje na 1 i 2 na LPG, a 3 i 4 na PB działał normalnie (nie gubił iskry). Po zmniejszeniu szczeliny i zainstalowaniu nowych gratów zaczął gubić iskrę (i to mocno) na Pb przy booscie 0,8 bara i wyżej. Na LPG zaś dalej gubi iskrę a przy wyższym booscie strzela mocno w wydech...
Nie wiem już co mam robić... Poradźcie coś, może ktoś z Was miał taki problem.
Jutro spróbuję ustawić nominalną szczelinę (1,1 mm)... I oby chociaż na Pb chodził normalnie, bo gazownik musi mieć jakieś odniesienie, celem sprawdzenia które wtryskiwacze (bo zostaną jedynie one do sprawdzenia) źle działają i trzeba je w ramach gwarancji wymienić.
GrzechuB - 22-01-2014, 22:02 Temat postu: Re: O1T w poszukiwaniu iskry
W@sio napisał/a: |
Nie wiem już co mam robić... Poradźcie coś, może ktoś z Was miał taki problem.
|
to może inaczej:
Odłącz WSZYSTKO co jest związane z LPG i wtedy sprawdz jak chodzi możliwe,że coś robi zwarcie
bulius - 22-01-2014, 22:09
jak kolega pisze, sprawdź czy na samej benzynie to też się będzie powtarzać na początek.
W@sio - 22-01-2014, 22:28
Sęk w tym, że przed zmianami na Pb wszystko działało normalnie, nie gubiło iskry... Pokombinuję jutro ze wszystkim...
lolo.lolo - 28-02-2014, 16:07
W@sio napisał/a: | Sęk w tym, że przed zmianami na Pb wszystko działało normalnie, nie gubiło iskry... Pokombinuję jutro ze wszystkim... |
a skąd gazownik wziął prąd ???
W@sio - 01-03-2014, 19:58
Szczerze powiedziawszy, nie mam pojęcia skąd gazownik wziął prąd... Nie mniej jednak Auto nie gubi już zapłonu - pomogła wymiana samych cewek, przewody zapłonowe pozostały oryginalne...
|
|
|