Pajero Ogólne - 2 akumulatory w pajero??
Anonymous - 26-01-2007, 19:41 Temat postu: 2 akumulatory w pajero?? Mam Pytanie w moim pajero jest wygospodarowane miejsce na 2 akumulatory. Kupując był tylko jeden i teraz pytanie do czego służyłby ten drugi?? Ładnie pali na jednym i wszystko chodzi cała elektronika itp.? Myślałem o wyciągarce ale na super-select jest specjalny bieg na wyciągarkę także?? dzięki i pozdrawiam
Anonymous - 27-01-2007, 14:18
Witam!
Drugi aku jest tylko po to aby zwiekszyc pojemnosc elektryczna .
Na rozne rynki daja rozne poziomy wyposazenia i gdzies w zimnych klimatach pewnie daja drugi aku.U mnie w L200 tez jest takie miejsce na drugi.Troche pogrzebac i oczywiscie mozna zrobic osobne zasilanie do wciagarki i innych dodatkowych gadzetow elektrycznych halogenow, podgrzewaczy i tak dalej.Generalnie jednak oba akumulatory sa spiete rownolegle na wszystkie odbiorniki.
Nie bardzo wiem o co chodzi Ci z tym biegiem na wciagarke Super select.
Pozdrowienia.
Dominges NSX
Anonymous - 27-01-2007, 20:04
nsx napisał/a: | Witam!
Drugi aku jest tylko po to aby zwiekszyc pojemnosc elektryczna .
Na rozne rynki daja rozne poziomy wyposazenia i gdzies w zimnych klimatach pewnie daja drugi aku.U mnie w L200 tez jest takie miejsce na drugi.Troche pogrzebac i oczywiscie mozna zrobic osobne zasilanie do wciagarki i innych dodatkowych gadzetow elektrycznych halogenow, podgrzewaczy i tak dalej.Generalnie jednak oba akumulatory sa spiete rownolegle na wszystkie odbiorniki.
Nie bardzo wiem o co chodzi Ci z tym biegiem na wciagarke Super select.
Pozdrowienia.
Dominges NSX |
dzięki- a odnośnie tego biegu to też dokładnie nie wiem bo nie sprawdzałem a w tej skrzyni są 4 iegi 2h 4h 4l i jeszcze jeden tylko jak włączy na ten ostatni to samochódnie ciąnie ( nie jedzie ) tylko cos buczy i ktos mi o tej wyciągarce mówił ale nie wiem nie sprawdzałem jeszcze ..... tak ze dzięki i pozdrawiam .....
Anonymous - 27-01-2007, 21:39
Ten ostatni to jest reduktor 4LLc z zablokowanym centralnym mechanizmem roznicowym .Jesli auto nie jedzie to znaczy ze masz zepsuty prawdopodobnie reduktor,ale to i tak nie ma nic wspolnego z wciagarka ,ktora zalaczasz wlacznikem recznym lub zdalnie pilotem.Sa tez wciagarki mechaniczne ale to juz inna bajka..gdzie moment obrotowy pochodzi z walu napedowego.
Lepiej jedz z autem do dobrego mechaniora ,abys nie narobil wiekszego bigosu niz jest.
Kupiles auto w ciemno ?? nie sprawdziles?? jaki rocznik??
Dominges NSX
Hubeeert - 27-01-2007, 21:49
Polecam service manual (instrukcje naprawcza) do sciagniecia stad -> http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3449
Pozdrawiam
Anonymous - 30-01-2007, 19:58
nsx napisał/a: | Ten ostatni to jest reduktor 4LLc z zablokowanym centralnym mechanizmem roznicowym .Jesli auto nie jedzie to znaczy ze masz zepsuty prawdopodobnie reduktor,ale to i tak nie ma nic wspolnego z wciagarka ,ktora zalaczasz wlacznikem recznym lub zdalnie pilotem.Sa tez wciagarki mechaniczne ale to juz inna bajka..gdzie moment obrotowy pochodzi z walu napedowego.
Lepiej jedz z autem do dobrego mechaniora ,abys nie narobil wiekszego bigosu niz jest.
Kupiles auto w ciemno ?? nie sprawdziles?? jaki rocznik??
Dominges NSX |
toznaczy sorry wpósciłem cie w maliny... powiedziałem ze nie jedzie bo jest tam pomiędzy jeszcze takie "n" prawda? A tak odnośnie tego biegu to co to jest tak własciwie blokada centralnego mechanizmu różnicowego?? czytałem cos o tym ale........
[ Dodano: 30-01-2007, 20:01 ]
rocznik 93, długi dobrze wyposażony ( praktycznie wszystko oprócz poduszek i skóry)
Gene - 31-01-2007, 10:30
Sadze, ze temat juz byl walkowany ale niech i tak bedzie. Zaczne wiec w ten sposob. W przypadku wystąpienia trudnych warunków podczas jazdy terenowej, istnieje możliwość zablokowania centralnego mechanizmu różnicowego i wymuszenia w ten sposób równego rozdziału momentu obrotowego między oś przednią i tylną. Zapewnia to najlepszy napęd przy jeździe po sypkim gruncie, błocie, lodzie lub śniegu.
Teraz dokladnie: W kazdym chyba nomralnym samochodzie jest instalowany mechanizm roznicowy.
Jak działa mechanizm różnicowy na jedną oś (zwykle samochody)?
Zapobiega naprężeniom pomiędzy kołami. Chyba wiesz, ze podczas skretu kazde kolo w aucie porusza sie innym torem. Latwo to zaobserwowac np wykonujac manewr na sniegu. Zostaja 4 slady. Gdyby nie ten mechanizm naprezenia wywolane jego brakiem uszkodzilyby os lub w najlepszym wypadku niszczyly opony. Tak samo centralny mechanizm roznicowy zapobiega naprężeniom pomiędzy osiami, ważne gdy masz np. różne wielkości opon no i przy dłuższej jeździe po twardym podłożu (np. asfalt) bo zawsze istnieje minimalna różnica w wymiarach która w końcu może spowodować takie naprężenie, że padnie któryś z elementów przeniesienia napędu.
Anonymous - 02-02-2007, 18:28
odnośnie tych napędów to wszystko działa ... wielkie dzięki
|
|
|