[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] [CY3A 1.8]- kontrolka oleju po przekreceniu klucz
Exlusiv - 12-02-2014, 11:59 Temat postu: [CY3A 1.8] [CY3A 1.8]- kontrolka oleju po przekreceniu klucz Witajcie,
Dotknął mnie ostanio taki problem ze prawdopodobnie cierpie na pomroczoność jasna.
Dawno nie użytkowałem swojego lancera i teraz przy zapalaniu jak przekrecam kluczyk raz to na wyswietlaczu pojawia mi sie kontrolka oleju po czym po 2 sekundach gasnie.
Nie jest opatrzona jakims opisaem SERVICE - jak to opisane jest w instrukcji tylko pojawia sie sama " lampa alladyna" i gaśnie
czy to w kazdym lancerze tak jest czy sygnalizuje mi jakąs awarie ?
jeszcze moze sprecyzuje pytanie, w waszych lancerach po przekreceniu raz kluczyka co sie pojawia na wyswietlaczu ?
pozdrawiam
kubas - 12-02-2014, 22:15
Raczej to standard. Pojawia się to samo co i Tobie. Po prostu przypomina aby kontrolować poziom oleju, zwłaszcza w modelach z DPF
Uwex - 13-02-2014, 09:04
kubas napisał/a: | przypomina aby kontrolować poziom oleju |
raczej chodzi o kontrolę żarówki w kontrolce.
pablo diablo - 13-02-2014, 09:23
Też się zastanawiałem po co ta kontrolka się zaświeca ? tak czy siak ja mam dpf i kontroluje co jakiś czas poziom.
Luk - 13-02-2014, 12:26
Zawsze zaświecają się wszystkie ważne kontrolki, a potem po kolei gasną... Problem jest gdy nie zgaśnie, albo nie zapali się (tak jak napisał Uwex, kontrola żarówek) albo jakieś kontrolki zgasną razem, jednocześnie (to świadczy o tym, że nieuczciwy handlarz połączył np. kontrolkę poduszki pod kontrolkę oleju, żeby zgasła )
Exlusiv - 21-02-2014, 12:03
Witam,
nie o kontrolke mi chodzi tylko raczej o symbol na wyswietlaczu
jak na tym zdjeciu
http://imageshack.com/a/img404/8241/7yac.jpg
krzychu - 21-02-2014, 12:16
Ale taka grafika nie informuje o braku oleju tylko o braku ciśnienia oleju (oczywiście jak bo jest za mało to też się zaświeci ale wtedy to już może być nieciekawie). Dziwne raczej jest to, że się pojawia i znika przed zapaleniem silnika?
W przypadku kontrolki taka kontrolka powinni się zapalać wraz ze stacyjką i gasnąć chwilę po podpaleniu (ciśnienie w układzie smarowania).
tyku - 21-02-2014, 12:25
Exlusiv, Tak ma być, nie przejmuj się, wszystko jest dobrze. Mi też się świeci, ale malutka ikona dla tego, że wymieniłem licznik na nowszy.
|
|
|