Pajero Sport - Pajero Sport 2002 2.5 TD Sterownik centralnego zamka
jerrykeep - 22-02-2014, 11:24 Temat postu: Pajero Sport 2002 2.5 TD Sterownik centralnego zamka Witam.
Mój problem jest następujący.
Posiadam Pajero Sport z 2002 roku w którym prawdopodobnie zamontowany jest oryginalny zestaw centralnego zamka w raz z pilotem który od samego początku był po prostu zepsuty (centalny na kluczyk działa). Chciał bym w zaistniałej sytuacji założyć sobie dodatkowy uniwersalny sterownik sterowany pilotem. Moje działania zatrzymały się jednak w martwym punkcie. Rozebrałem boczek drzwi przednich lewych i okazało się że do siłownika dochodzą 4 kable (czarny,niebiesko-czerwony,niebiesko-czarny,niebiesko-biały) Po podaniu chwilowej masy na przewód niebiesko-biały drzwi się otwierają natomiast po otwarciu obwodu na tym przewodzie zamykają się.
W jaki sposób to wszystko podłączyć aby działało
Dodatkowy sterownik i jego okablowanie mam opanowane tylko w jaki sposób wpiąć się w intalację skoro sygnał idzie po jednym kablu?
Z góry dziękuję za pomoc
czortunio - 23-02-2014, 23:45
Bez sensu. Masz oryginalną instalację. Dokup pilot - jeśli to on nie działa. Ciesz się oryginalnym pilotem. A nie jakimś uniwersalnym badziewiem.
Grigori - 24-02-2014, 19:01
A czy jest jakieś inne umiejscowienie centralki niż z tyłu w nadkolach ?
Serwisówka pokazuje ze z lewej strony a katalog części z prawej,
Rozebrałem obie strony i ani śladu centrali ani nawet kabli do niej,
ale znalazłem takie coś koło bezpieczników w kabinie, czy nie jest to centralka "obcego" alarmu? a ten czarny cienki kabelek antenką ?
I miejsce na diodę na desce (samej diody nie znalazłem)
Może był założony dodatkowy alarm, ale nie widzę syreny pod maską
|
|
|