To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z Zamkiem

kamilssj - 06-03-2014, 22:26
Temat postu: Problem z Zamkiem
Witam, posiadam Lancera od 3 Lat i nigdy nie otwierałem go za pomocą kluczyka tylko z pilota. Dzisiaj z ciekawości chciałem zobaczyć jak to działa i okazało się że mogę go otworzyć. Wkładam kluczyk do drzwi od strony kierowcy mogę nim kręcić w lewo lub w prawo ale nie powoduje to żadnej reakcji otwarcia/zamknięcia. Coś jest odłączone lub zablokowane?
Luk - 06-03-2014, 23:51

Cytat:
mogę nim kręcić w lewo lub w prawo ale nie powoduje to żadnej reakcji otwarcia/zamknięcia.

Pewien jesteś? Pamiętaj, że kluczyk nie powoduje zadziałania centralnego zamka, a tylko otwarcie/zamknięcie drzwi kierowcy. Trudno to zauważyć, bo obraca się tylko blokada przy klamce kierowcy, której nie widać.

krzychu - 07-03-2014, 08:20

sla - W Lancerze CS jest tak, że z zamka kierowcy otwierało wszystkie, ale z zamka pasażera tylko drzwi pasażera... Tylko nie rozumiem ma dać informacja jak działa to w Lancerze CS czy Audi A5 użytkownikowi Lancera CY? :shock: Chciałeś nabić ze 2 posty, czy coś innego zasugerować?

kamilssj - jeśli nie możesz otworzyć drzwi z kluczyka to znaczy, że masz coś zepsute. To jest mechaniczne otwieranie więc musi działać nawet bez akumulatora...

mjsystem - 07-03-2014, 20:38

Panowie, do rzeczy. Pomogliście koledze? OT jest tu zbędny, na prawdę :roll: