L200 Techniczne od 2006r - Czy przy lifcie tyłu 6cm trzeba dawać dystans na wale ?
PFF - 10-03-2014, 15:51 Temat postu: Czy przy lifcie tyłu 6cm trzeba dawać dystans na wale ? Jak w temacie czy przy lifcie tyłu 6cm trzeba dawać dystans na wale (przedłużyć do) ??Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie, znaczy podnosił auto o 6cm i więcej ?
Z góry dzięki za info
Pozdro
mrs - 16-03-2014, 19:06
Nie widać odpowiedzi, więc może to co napiszę Ci się przyda.
Niestety nie motałem jeszcze Misia, ale z suzukami mi szło...
Sam możesz ocenić potrzebę dystansu. Wsuwasz się po autko (nie podniesione), zaznaczasz kreskę na wale w miejscu gdzie wychodzi ze skrzynki rozdzielczej. Podnosisz budę, tu o zadane 6 cm. Patrzysz o ile wysunął się wał ze skrzynki. Wytaczasz taki dystans. Przykładowo w VItarze liftowanej o 6-7 cm na zawieszeniu, trzeba było dać dystans 10 mm. Ale w Misiu wał jest prawie 2 razy dłuższy niż w 3 drzwiowej vitarze więc i kąt mniejszy i może dystans nie będzie potrzebny. W suzukach nie wstawia się dystansu cieńszego niż 10 mm.
PFF - 16-03-2014, 20:24
mrs napisał/a: | Nie widać odpowiedzi, więc może to co napiszę Ci się przyda.
Niestety nie motałem jeszcze Misia, ale z suzukami mi szło...
Sam możesz ocenić potrzebę dystansu. Wsuwasz się po autko (nie podniesione), zaznaczasz kreskę na wale w miejscu gdzie wychodzi ze skrzynki rozdzielczej. Podnosisz budę, tu o zadane 6 cm. Patrzysz o ile wysunął się wał ze skrzynki. Wytaczasz taki dystans. Przykładowo w VItarze liftowanej o 6-7 cm na zawieszeniu, trzeba było dać dystans 10 mm. Ale w Misiu wał jest prawie 2 razy dłuższy niż w 3 drzwiowej vitarze więc i kąt mniejszy i może dystans nie będzie potrzebny. W suzukach nie wstawia się dystansu cieńszego niż 10 mm. |
o widzisz dzieki, ja robie wersje akurat z 2 wałami z tylu wiec kąt wiekszy posprawdzam se w ten sposób i zobacze. Dzięki za odpowiedz.
|
|
|