To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - pajero 3.0 V6

ppkss4_ - 03-05-2014, 13:36
Temat postu: pajero 3.0 V6
Jak w temacie, potrzebuje zdjęcia komory silnika pajero 3.0, położenia zbiorników z plynami itd. Przerabiam Miska z 2.5 TD na 3.0 V6. 24V z Sigmy i chcę zobaczyć jak w oryginale są zlokalizowane.

Również potrzebuje informacji jaką jest odległość misy olejowej od belki na której znajduje się poduszka przedniego mostu.

Za pomoc z góry dziękuję.

xlunaticx - 04-05-2014, 15:37

ja bym ci podał wymiary ale chyba 3.0 v6 12v ma inaczej
ppkss4_ - 27-02-2015, 17:58

Temat można uznać za zamknięty, auto już śmiga z nowym motorem.

Pozdrawiam. - Temat do usunięcia :-)

Georg - 27-02-2015, 19:39

Może, bez usuwania tematu, opisz w kilku zdaniach co sprawiło największe problemy przy tej zamianie.
Przyda się innym planującym taki swap. :wink:

ppkss4_ - 28-02-2015, 16:16

Będę miał trochę więcej czasu to napisze lecz sam nie wiem od czego zacząć bo tyle tego do opisania :-) na dzień dzisiejszy gdybym miał jeszcze raz podjąć decyzję wymiany silnika to bym powiedział Sobie NIE... Komuś? Również bo w tej cenie by kupiłby że 4 Miśki |-O

Ostatnia operacja to wymiana silnika ale przy tym doszła wymiana skrzyni na SS, przedni most od SS oraz tylny z blokada. Do tego cała instalacja podcisnienia i elektryczna doszła, dwa moduly - do kontrolek i kompresora do tylnej blokady. Odtworzylem to tak jak jest fabrycznie w PII. Wskaźnik załączonych napędów z Pajero Spor. co więcej? Napisze w wolnej chwili :-)