To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma 1.8 GDI ,98r. z fabrycznym gazem - To możliwe ???

Anonymous - 01-02-2007, 18:42
Temat postu: Carisma 1.8 GDI ,98r. z fabrycznym gazem - To możliwe ???
Obecnie posiadam Carisme 1.8 Gdi ale bez gazu. Szukam Cari 1.6 z gazem ale znalazłem ogłoszenie 1.8 gdi z holandii i z gazem identyczna jak moja. Niech ktoś powie czy możliwe jest to ze GDI chodzi na gazie bo jak dotąt to wszyscy twierdzili ze wtryskiwacze sie zapieką a pozatym jest pompa wysokiego cisnienia. A i jesli to możliwe to czy warto kupić takie autko i czy nie bedzie problemu z taką instalacja w polsce. Pozdrawiam[/b]
Chooper - 01-02-2007, 18:48

instalacja fabryczna i cholernie droga. No w razie jakby coś się rozleciało, to koszty ogromne, bo takich instalacji poprostu praktycznie nie ma.
turek61 - 01-02-2007, 19:09

utenos, Przejrzyj i poczytaj forum jest sporo tematów na ten temat.A fabrycznie zainstalowany LPI mam między innymi ja.Musisz wiedzieć, że jedyny w Polsce serwis tej instalacji jest w Warszawie.Więcej jest już na forum.Przeczytaj temat poniżej Twojego a szczególnie wejdź w link, który podałkenoip.Widać, że facet zna sie na rzeczyi jest w temacie.Z jego postu wyczytałem bardzo ważną rzecz a mianowicie że instalacji LPI moze być wiele.Ja na całe szczęście mam tą z elektroniką w środku butli(w deklu).A dziś widziałem taka samą Cari jak moja w komisie pod domem ale elektronika pompy była przy butli, która ponoć jak siądzie to masakra.
Anonymous - 02-02-2007, 23:28

W takim razie chyba sie przestraszyłem instalacji LPI nie miał bym czasu sie bawić gdyby sie coś spaprało a pozatym to się na tym nie znam chyba że udałoby mi sie rospoznać czy to jest LPE 4 bo ta już ponoć jest niezawodna. Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
Anonymous - 25-04-2007, 09:25

O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana.
turek61 - 25-04-2007, 09:46

Nerdzik6 napisał/a:
O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana.

Czyżbyś twierdził, że Mitsubishi nie wiedziało co robi montując LPI w mojej Cari ?

Anonymous - 25-04-2007, 10:04

turek61, a twoja Cari jeździ na benzynce bez problemów? Odpala, nie przerywa itp?
Bardzo mnie interesuje czy właśnie gaz oryginalny ma jakiś patent na wtryskiwacze benzynowe. Napisz jaki masz przebieg w swoim aucie.

Dzięki.

Anonymous - 25-04-2007, 12:03

turek61 napisał/a:
Nerdzik6 napisał/a:

Czyżbyś twierdził, że Mitsubishi nie wiedziało co robi montując LPI w mojej Cari ?

ja tak twierdze, bo co najwyzej instalacje mogl zalozyc lokalny dealer na specjalne zyczenie klienta, a nie fabryka w holandii.

turek61 - 25-04-2007, 19:33

arturro napisał/a:
turek61 napisał/a:
Nerdzik6 napisał/a:

ja tak twierdze, bo co najwyzej instalacje mogl zalozyc lokalny dealer na specjalne zyczenie klienta, a nie fabryka w holandii.

Być może i lokalny dealer.Tego nie jestem w stanie sprawdzić.Na zbiorniku gazu mam logo Mitsubishi(koledzy z Zach-Pom. widzieli na spocie) i z tego co już w sieci wyczytałem Mitsu zlecała firmie VIALLE montaż tych instalacji w swoich modelach.

Jak już nie raz pisałem, instalacja jest wpisana w dowód od pierwszej rejestracji t.j. od lipca 1999r.Samochód był serwisowany w Holandii w ASO i kupiłem go w listopadzie z przebiegiem 150 tys.Jak na razie(odpukać !) nie mam większych problemów poza hałasem przy odpalaniu zimnego silnika.Ale to już sprawa znana użytkownikom GDI, które czasami bywa mylone z TDI.
Nie mam problemów z jazdą czy to na PB czy to na LPG choć na tym drugim samochód jest żwawszy.Aktualnie trochę głośniej zaczyna pracować pompa w zb. gazu i wiem, że należy zrobić jej przegląd t.z. wymienić olej.Więcej w moim innym poście.
Nie słuchajcie obiegowych opinii o LPI a poczytajcie temat na Naszym forum:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
Zapraszam tym bardziej, że temat jest naprawdę ciekawy a mało osób tam zagląda.:P

Anonymous - 26-04-2007, 18:11

turek61 napisał/a:
arturro napisał/a:
turek61 napisał/a:
Nerdzik6 napisał/a:

Być może i lokalny dealer.Tego nie jestem w stanie sprawdzić.Na zbiorniku gazu mam logo Mitsubishi(koledzy z Zach-Pom. widzieli na spocie) i z tego co już w sieci wyczytałem Mitsu zlecała firmie VIALLE montaż tych instalacji w swoich modelach.

Jak już nie raz pisałem, instalacja jest wpisana w dowód od pierwszej rejestracji t.j. od lipca 1999r.Samochód był serwisowany w Holandii w ASO i kupiłem go w listopadzie z przebiegiem 150 tys.Jak na razie(odpukać !) nie mam większych problemów poza hałasem przy odpalaniu zimnego silnika.Ale to już sprawa znana użytkownikom GDI, które czasami bywa mylone z TDI.
Nie mam problemów z jazdą czy to na PB czy to na LPG choć na tym drugim samochód jest żwawszy.Aktualnie trochę głośniej zaczyna pracować pompa w zb. gazu i wiem, że należy zrobić jej przegląd t.z. wymienić olej.Więcej w moim innym poście.
Nie słuchajcie obiegowych opinii o LPI a poczytajcie temat na Naszym forum:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
Zapraszam tym bardziej, że temat jest naprawdę ciekawy a mało osób tam zagląda.:P

Sugerujesz że pomyliłem silnik GDI z TDI ?

turek61 - 26-04-2007, 18:45

Cytat:
Sugerujesz że pomyliłem silnik GDI z TDI ?
:shock:
Absolutnie :!: Nie miałem Ciebie na myśli tylko moich znajomych, którzy jak kupiłem samochód widząc znaczek GDI myśleli, że to ropniak.

saphire - 26-04-2007, 19:06

Nerdzik6 napisał/a:

Niestety się mylisz albowiem jest instalacja LPI taka jaką ma turek61 właśnie do GDI :finga:

turek61 - 27-04-2007, 23:08

No to pożyczyłem od sąsiada aparacik bo swojego jeszcze sie nie dorobiłem i kliknąłem fotkę zbiornika gazu w moim GDI(inne też ale pokażę w innym temacie).Oto jak wygląda:

Przepraszam za złą jakość ale taki ze mnie fotograf jak z koziej d..y trąbka :mrgreen:
Chciałem aby napisy przy logo były widoczne :rolleyes:
Jak sobie sprawię aparacik(choć nie wiem kiedy bo jak znajdę jakieś zaskurniaki to zawsze Cari ma pierwszeństwo) to obiecuję się poprawić :)

saphire - 28-04-2007, 07:28

To teraz już wiem dlaczego ci wlew gazu zrobili w prawym błotniku - najbliżej im było do zbiornika :)
Matejko - 28-04-2007, 09:01

saphire, to holenderskie przepisy decyduja gdzie jest wlew gazu - zobacz ze 95% aut stamtad ma wlew w blotniku