Radomskie - Przerobienie lamp na soczewki
szawel - 04-06-2014, 11:32 Temat postu: Przerobienie lamp na soczewki Tak jak w temacie jest jakaś osoba , która przerobiła by mi lampy na soczewki .
Dziś gdy próbowałem rozkleić lampę klosz nie wytrzymał mojego naporu i rozsypał się w drobny mak , więc pozostawił bym to do zrobienia osobie o większym doświadczeniu
Z góry dzięki za pomoc
sebcio_rdm - 04-06-2014, 11:53
szawel, wiesz co ja robiłem swoje halogeny i bardzo ładnie się rozkleiły jak trochę w piekarniku potrzymałem i nic się nie odkształciło, wydaje mi się, że lampy też bym dał radę rozkleić. A co do zrobienia całości to Gawron teraz robił u kogoś tam to do niego się odezwij.
[ Dodano: 04-06-2014, 11:54 ]
Sam też chcę przerobić swoje lampy tylko póki co na inne rzeczy fundusze idą.
szawel - 04-06-2014, 12:12
sebcio_rdm napisał/a: | szawel, wiesz co ja robiłem swoje halogeny i bardzo ładnie się rozkleiły jak trochę w piekarniku potrzymałem i nic się nie odkształciło, wydaje mi się, że lampy też bym dał radę rozkleić. A co do zrobienia całości to Gawron teraz robił u kogoś tam to do niego się odezwij.
[ Dodano: 04-06-2014, 11:54 ]
Sam też chcę przerobić swoje lampy tylko póki co na inne rzeczy fundusze idą. |
Wszystkie graty już mam , wystarczy poskładać do kupy . Ja mam zbyt mały piekarnik i nie mieści się cała lampa
GóR3K - 04-06-2014, 13:03
Miska z gorąca wodą lub wanna da rade ,tylko nie możesz trzymać lampy we wrzątku bo szlag trafi odbłyśnik,musisz wkładać na kilka sekund i wyciągać , powtórzyć parę razy aż będziesz czuł ze ręcznie da sie rozpołowić klosz.
Druga opcja to opalarka i takiej opcji używam lub suszarka dla mniej wprawionych.
Sam niedługo będe w sigmie robił taki zabieg zamontowania soczewki.
szawel - 04-06-2014, 13:18
Wypróbuję sposób z gorącą wodą . Została mi jeszcze jedna wolna lampa więc będę testował
Jeśli się uda stawiam piwo
Bamber - 04-06-2014, 13:34
możesz tak jak tutaj, pudło kartonowe i jazda
http://www.youtube.com/watch?v=W6UvaSYdeDo
szawel - 04-06-2014, 14:45
Suszarką próbowałem i nie bardzo chciał się odkleic klosz od reszty lampy
Bizi78 - 04-06-2014, 15:00
Z taką metodą to ja bym uważał.
Łatwo w ten sposób o pożar .
szawel - 04-06-2014, 17:35
Drugi klosz też nie wytrzymał , wydaje mi się ze ktoś już kiedyś rozklejał te lampy i do ponownego połączenia użył mocniejszego kleju. Tak więc zostały mi tylko lampy które mam w samochodzie. Mam nadzieję że z nimi pójdzie łatwiej
Tak wygląda lampa z soczewką bez klosza
http://www.fotosik.pl/pok...d12281a77d.html
[ Dodano: 05-06-2014, 13:14 ]
Czym skleić lampę?? Mam klej do szyb samochodowych ale słyszałem, że to bardzo mocny klej i może być problem z ponownym rozklejeniem
|
|
|