To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Radomskie - Przerobienie lamp na soczewki

szawel - 04-06-2014, 11:32
Temat postu: Przerobienie lamp na soczewki
Tak jak w temacie jest jakaś osoba , która przerobiła by mi lampy na soczewki .
Dziś gdy próbowałem rozkleić lampę klosz nie wytrzymał mojego naporu i rozsypał się w drobny mak , więc pozostawił bym to do zrobienia osobie o większym doświadczeniu

Z góry dzięki za pomoc

sebcio_rdm - 04-06-2014, 11:53

szawel, wiesz co ja robiłem swoje halogeny i bardzo ładnie się rozkleiły jak trochę w piekarniku potrzymałem i nic się nie odkształciło, wydaje mi się, że lampy też bym dał radę rozkleić. A co do zrobienia całości to Gawron teraz robił u kogoś tam to do niego się odezwij.

[ Dodano: 04-06-2014, 11:54 ]
Sam też chcę przerobić swoje lampy tylko póki co na inne rzeczy fundusze idą.

szawel - 04-06-2014, 12:12

sebcio_rdm napisał/a:
szawel, wiesz co ja robiłem swoje halogeny i bardzo ładnie się rozkleiły jak trochę w piekarniku potrzymałem i nic się nie odkształciło, wydaje mi się, że lampy też bym dał radę rozkleić. A co do zrobienia całości to Gawron teraz robił u kogoś tam to do niego się odezwij.

[ Dodano: 04-06-2014, 11:54 ]
Sam też chcę przerobić swoje lampy tylko póki co na inne rzeczy fundusze idą.

Wszystkie graty już mam , wystarczy poskładać do kupy . Ja mam zbyt mały piekarnik i nie mieści się cała lampa

GóR3K - 04-06-2014, 13:03

Miska z gorąca wodą lub wanna da rade :) ,tylko nie możesz trzymać lampy we wrzątku bo szlag trafi odbłyśnik,musisz wkładać na kilka sekund i wyciągać , powtórzyć parę razy aż będziesz czuł ze ręcznie da sie rozpołowić klosz.
Druga opcja to opalarka i takiej opcji używam lub suszarka dla mniej wprawionych. :)

Sam niedługo będe w sigmie robił taki zabieg zamontowania soczewki.

szawel - 04-06-2014, 13:18

Wypróbuję sposób z gorącą wodą . Została mi jeszcze jedna wolna lampa więc będę testował

Jeśli się uda stawiam piwo

Bamber - 04-06-2014, 13:34

możesz tak jak tutaj, pudło kartonowe i jazda
http://www.youtube.com/watch?v=W6UvaSYdeDo

szawel - 04-06-2014, 14:45

Suszarką próbowałem i nie bardzo chciał się odkleic klosz od reszty lampy
Bizi78 - 04-06-2014, 15:00

Bamber napisał/a:
możesz tak jak tutaj, pudło kartonowe i jazda
http://www.youtube.com/watch?v=W6UvaSYdeDo

Z taką metodą to ja bym uważał.
Łatwo w ten sposób o pożar :doubt: .

szawel - 04-06-2014, 17:35

Drugi klosz też nie wytrzymał , wydaje mi się ze ktoś już kiedyś rozklejał te lampy i do ponownego połączenia użył mocniejszego kleju. Tak więc zostały mi tylko lampy które mam w samochodzie. Mam nadzieję że z nimi pójdzie łatwiej :)

Tak wygląda lampa z soczewką bez klosza :D

http://www.fotosik.pl/pok...d12281a77d.html

[ Dodano: 05-06-2014, 13:14 ]
Czym skleić lampę?? Mam klej do szyb samochodowych ale słyszałem, że to bardzo mocny klej i może być problem z ponownym rozklejeniem