Grandis Techniczne - Grandis zawieszenie
gołąb - 06-06-2014, 17:24 Temat postu: Grandis zawieszenie Witam. Może ktoś kiedyś "walczył " i przerobił temat. W miarę wyraźne głuche uderzenia, przy np jeździe około 60-80 słyszalne raczej na większych nierównościach (przy małych prędkościach na dużych wybojach również), wyraźnie słyszalne po lewej i prawej stronie. Dodam, że wahacze są ok, końcówki i drążki również, stabilizator ok. Zawias w Grandku nie jest zbyt skomplikowany, ale boję się, że tym sposobem wymienię wszystko
Zostały mi się tylko mocowania górne amorków wraz z łożyskami i tuleje belki. Z tąd moje pytanie, czy ktoś spotkał się już z czymś takim? Jeśli nie poduszki amortyzatorów, to czy są któreś tuleje belki, które są np. słabsze i częściej "lecą" bo jest ich chyba 6 i nie chciałbym wymienić wszystkich na chybił trafił...
PanSascha - 06-06-2014, 19:06
Ja stawiam na tuleje belki jeśli już cokolwiek mam mądrego powiedzieć.
Przy amortyzatorach i uszkodzonych łożyskach/poduszkach czułbyś dyskomfort na kierownicy także na równym przy skręcaniu.
patrycjuszek - 06-06-2014, 21:18
Objawy o których piszesz powodują zużyte amortyzatory. Ja wymieniłem przy 150 tys. Teraz mam przejechane juz 200 tys i jest nadal cicho jak po wymianie. Odrazu kup i wymień łączniki stabilizatora.
|
|
|