To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - [CZX 04-XX] demontaż przedniego fotela

marmus - 08-06-2014, 22:41
Temat postu: [CZX 04-XX] demontaż przedniego fotela
Witam. Proszę o podpowiedź, w jaki sposób wyjąć przedni fotel pasażera z colta 3-drzwiowego. Problem związany jest z wiecznie spadającą linką umożliwiającą przesunięcie wzdłużne fotela. Było to już 3-krotnie usuwane w ramach gwarancji w serwisie mitsu ale problem występuje nadal. Chcący uniknąć kolejnej "nic niedającej" wizyty w serwisie, chciałbym spróbować naprawić to sam. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
PanSascha - 08-06-2014, 23:02
Temat postu: Re: demontaż przedniego fotela
marmus napisał/a:
Witam. Proszę o podpowiedź, w jaki sposób wyjąć przedni fotel pasażera z colta 3-drzwiowego. Problem związany jest z wiecznie spadającą linką umożliwiającą przesunięcie wzdłużne fotela. Było to już 3-krotnie usuwane w ramach gwarancji w serwisie mitsu ale problem występuje nadal. Chcący uniknąć kolejnej "nic niedającej" wizyty w serwisie, chciałbym spróbować naprawić to sam. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Ja bym spróbował w innym serwisie :)
Jednakże jeśli chcesz rozbierać sam to:
- 4 śruby pod plastikowymi zaślepkami na końcach prowadnic do odkręcenia nasadką
-musisz odłączyć aku jeśli masz poduszkę powietrzą celem uniknięcia błędu
-jeśli masz problem z dostępem do śrub z niemożliwości przesunięcia fotela trzeba kombinować

Radzę jednak serwis i patrzenie na rączki

colcisław - 01-12-2015, 16:56

4 śruby torx odkręcasz, teoretycznie powinno się odłączyć aku ale ja nie odpiąłem i nic się nie stało przy wypinaniu kostek poduszki, ważne by nie przekręcać stacyjki kiedy kostki są rozpięte.
Waldi RP - 14-02-2021, 16:36

Warto dodać że 2 śruby torx w tylnej części prowadnic nie występują w większości zestawów kluczy, są rozmiaru E12. W przedniej części prowadnic są zwykle nakrętki rozmiar 16.
Tak jest w Colcie 5d 2010 :)