[02-06]Lancer CS0 - Przyciemnianie zegarka
B0RYS - 10-06-2014, 18:08 Temat postu: Przyciemnianie zegarka Witam,
czy orientuje się ktoś, który kabelek trzeba przeciąć by po włączeniu świateł nie przygasała deska rozdzielcza (głownie zegarek, ale też podświetlenie przycisków np. klimy.
Pisze w przenośni o przecięciu kabelka, ale zależy mi na tym, by to przygasanie deaktywować. Ślepy jestem i w słoneczne dni nie widzę zegarka.
apg2312 - 10-06-2014, 18:20
A nie masz przypadkiem ściemniacza skręconego na minimum ?
krzychu - 10-06-2014, 18:53
Kup termometr z zegarkiem od kolegi z forum (możesz ustawiać jasność dla świateł i bez świateł)
Zrób sobie jakieś światła dzienne, przez moduł lub przez dodatkowe DRL.
B0RYS - 10-06-2014, 18:58
apg2312 napisał/a: | A nie masz przypadkiem ściemniacza skręconego na minimum ? |
Nie, mam na maksa, bo podświetlenie zegarów i tak jest kiepskie w tym modelu.
krzychu napisał/a: | Kup termometr z zegarkiem od kolegi z forum (możesz ustawiać jasność dla świateł i bez świateł)
Zrób sobie jakieś światła dzienne, przez moduł lub przez dodatkowe DRL. |
Takie rozwiązania to nie rozwiązania...
Musi być prościej, tylko potrzebna jest mądra głowa, która wie co i jak. Zapewne sygnał o tym, że światła pozycyjne zostały włączone idzie do lampek osobnym przewodem do układu w rodzaju "dimmer". W niektórych radiach niefabrycznych też jest taka funkcja.
Wojti75 - 11-06-2014, 10:54
Ja również dodam od Siebie, że warto kupić zegareczek od naszego kolegi forumowego. Regulacja podświetlenia, trym 24H i co najfajniejsze to temperatura zewnętrzna.
Sprawuje sie super i montaż zajmuje jeden wieczór.
|
|
|