LPG - Problem z RANNYM odpalaniem
Anonymous - 03-02-2007, 09:32 Temat postu: Problem z RANNYM odpalaniem Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem mojego colta rano na paliwie. Musze co najmniej 4 razy krecic az załapie, gdy juz załapie wtedy sprawia wrażenie jakby palił na 2 gary po chwili to mija, ale gdy dodam troche gazu wtedy dusi sie i gasnie. Wszystko mija gdy się zagrzeje. Co to może być??
kamilek - 03-02-2007, 10:22
Na początek wyczyść przepustnicę i wyreguluj obroty. Jak to nie pomoże, to trzeba będzie przyjrzeć się czujnikowi temperatury (temu dla ECU).
Anonymous - 03-02-2007, 23:16
Dzisiaj sprawdzałem sonde lambda, okazało sie, ze wogole nie reaguje na obroty i temperature.
kamilek - 04-02-2007, 00:22
No dobra, ale sonda nie ma NIC do pracy zimnego silnika...
karol - 09-02-2007, 02:44
Ja niedawno mialem podobnie .Sproboj go przelaczyc od razu na gaz-jesli bedzie dobrze chodzil to znaczy ze problem jest w podawaniu benzynki.
U mnie wtryski nie chcialy chodzic jak nalezy.
Anonymous - 14-02-2007, 15:17
to czemu jak sie zagrzeje chodzi prawidłowo?? powinien tez miec jakies problemy, a tu nic,.
kamilek - 14-02-2007, 15:42
Wojtass 1.8 napisał/a: | to czemu jak sie zagrzeje chodzi prawidłowo?? powinien tez miec jakies problemy, a tu nic,. |
No więc to wskazywałoby na czujnik temperatury albo lekko lejące wtryskiwacze.
Ale zanim cokolwiek zaczniesz robić, to wyczyść przepustnicę i ustaw obroty.
karol - 14-02-2007, 19:49
Wojtass 1.8 napisał/a: | to czemu jak sie zagrzeje chodzi prawidłowo?? powinien tez miec jakies problemy, a tu nic,. |
Ale nie napisales ze po rozgrzaniu dalej chodzi na benzynce-moze sie przelacza na gaz i wtedy dopiero jest gites??
Anonymous - 15-02-2007, 16:41
No dalej chodzi na bezynie i jest ok ale dopiero jak sie zagrzeje. Mam tez niskie obroty na gazie i gdy wchodze w zakret na luzie to on gasnie. Wiesz cos o tym??
karol - 15-02-2007, 17:14
Ja tam za mechanika sie nie uwazam,ale gasniecie po wysprzegleniu to
wedlug mnie problem zlej mieszanki-nieorygialna obudowa filtra,dziura w dolocie,
przeplywomierz,ewentualnie silnk krokowy.
Jak sprawdzic przeplywke to nie mam pojecia,ale ustawienie wolnych obrotow pewnie macie tu gdzies opisane-sam nigdy tego nie robilem.
Hugo - 15-02-2007, 17:16
Wojtass 1.8 napisał/a: | Mam tez niskie obroty na gazie i gdy wchodze w zakret na luzie to on gasnie. Wiesz cos o tym?? | Na 99% problem zniknie po regulacji instalacji i wymianie filterka gazu. Miałem identyczny problem w Daihatsu kilka dni temu i po regulacji jak ręką odjął.
akbi - 16-02-2007, 08:26
Wojtass 1.8, jeśli nie pomorze czyszczenie przepustnicy jak radzi Kamilek to sugerowałbym zmianę kabli WN lub świec (najlepiej jednego i drugiego), miałem takie same objawy jak opisujesz i gdy wymieniłem kable i świeczki to natychmiast wszystko wróciło do "prawidłowej normy"
krzysio1972 - 16-02-2007, 10:41
Panowie, duzo roznych dobrych rad dajecie, ale rownie czesto problemy z rannym odpalaniem (zimny silnik, samochod dlugo stal) spowodowane sa zbyt bogata mieszanka, benzyna + lpg i problem z odpaleniem. Wojtas nie pisze jaka ma instalke, jak 2g to niech leci do gazownika na regulacje i sprawdzenie elektrozaworu lpg.
Wojtass 1.8 napisał/a: | gdy wchodze w zakret na luzie to on gasnie. |
Chcesz sie zabic? J.W. jedz na regulacje.
|
|
|