To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - lancer strzela

buli197 - 15-07-2014, 00:16
Temat postu: lancer strzela
witam mam taki problem od jakiegos czasu ze auto na lpg zaczeło mi strzelac tak jak by ktos rzucał obok petardy a na benzynie brakuje mu mocy do przyspieszenia jedzie ledwo na pol gazu :( ktos cos moze podpowiedziec na ten temat
apg2312 - 15-07-2014, 04:19

Instalacja LPG II generacji, czyli mieszalnikowa czy IV (sekwencja) ?
1 sprawdzić i ewentualnie wymienić przewody zapłonowe, świece, kopułkę, palec rozdzielacza, cewkę zapłonową, dodatkowo filtry powietrza i LPG - to najczęstsze przyczyny
2 kiedy byłeś na kontroli i regulacji instalacji gazowej ? zbyt uboga/zbyt bogata mieszanka też może być przyczyną strzelania
3 co do jazdy na benzynie - sprawdź, czy po strzałach nie masz rozszczelnionego układu dolotowego powietrza, lub rozwalonego przepływomierza

plecho1 - 15-07-2014, 08:56

Dodatkowo zresetuj komputer silnika poprzez odłączenie klemy akumulatora na kilka sekund. Jeśli po tej operacji auto zacznie dobrze jeździć na benzynie to może oznaczać bardzo rozregulowaną instalacje LPG.
Przed odłączeniem klemy sprawdź błędy silnika poprzez ich wymruganie, Aby to zrobić trzeba zmostkować piny 1 z 4 w złączu diagnostycznym a następnie włączyć na zapłon. Może to sporo pomóc w diagnozie problemu.

mrc44 - 02-08-2015, 23:54

Ciekawi mnie, masz Lancera 1,6? Czy to jakiś swap z colta czy co to za model silnika???