To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - belka zawieszenie tył colt 1990 1.8 gti

Patryknh - 16-07-2014, 12:21
Temat postu: belka zawieszenie tył colt 1990 1.8 gti
witam mam taki problem , rozlecialo sie lozysko w moim colcie uszkadzajac czop belki na ktorym jest mocowane , czop wydaje sie niewymienny mechanicy radza wymienic cala belke problem w tym ze nigdzie nie moge znalesc belki do gti ( tarcze z tyłu ) , macie jakies pomysły,czy podejdzie belka od zwyklej wersji ewentualnie jakie przerobki sa niezbedne , mam tez mozliwosc kupna lancera z tym samym silnikiem itp i pytanie czy podejdzie belka z niego ? tez ma tarcze z tylu a modele wydaja sie blizniacze
pozdrawiam

robertdg - 16-07-2014, 19:54

Belki mieedzy lancerem a coltem GTI sa zamienne (tak wynika z katalogu), ale musisz kupić zgodne rocznikowo bo np w 92roku była jakas zmiana (katalog nie pisze na czym polegała, możliwe ze może to być kwestia jakiegoś uchwytu, gorzej jeżeli to bedzie różnica w srednicy czopów) Zawsze lepiej zweryfikować dla pewności, może jednak są zamienne miedzy sobą.
Patryknh - 19-07-2014, 12:28

a z innych modeli np. 1.3 albo 1.5 ? jakie roznice ew. co musialbym przerobic ? w ostatecznosci myslalem juz nawet dac bebny do tylu , lepsze to niz auto ma stac 2 miesiac przez taka glupote ...
Zielu - 19-07-2014, 23:08

Jestem w 90% pewny że belka podejdzie Ci od każdego Colta III, Lancera IV. Żadnych różnic chyba nie było, wiem że były 3 rodzaje twardości tulei tylnej belki. GTi miały najtwardsze, podobnie jak diesel (też nie jestem na 100% pewien). Reszta musi pasować, uchwyty, mocowania etc.
jerzyk1 - 21-07-2014, 00:17

belke z 1.3 z bembnami przerabialem na tarcze z tyłu to i w drugą strone nie powinno być problemu. Szukaj coltów na części :)