Komputery, RTV, AGD, Komorki - Komputer w kółko pisze jeden znak
wojzi - 09-08-2014, 03:01 Temat postu: Komputer w kółko pisze jeden znak Od kilku dni laptop w kółko mi pisze sam z siebie "i" natomiast jak nacisnąć klawisz to wtedy tego "i" za Chiny Ludowe pisać nie chce.
Z jednej strony obstawiałbym jakiś problem z klawiaturą, po pierwsze primo problem pojawia się jeszcze przed rozruchem systemu na ekranie logowania - więc teoretycznie wirus winien jeszcze nie działać - a po drugie primo lapek przeczesany avastem, kasperskym, malware bytes i jeszcze kilkoma programami i co było do usunięcia to już raczej usunęło. A z drugiej strony kurcze sprzęt ma ledwie kilka miesięcy i ani nie był zalany ani stuknięty, więc może i wirus, zwłaszcza, że pojawiło się po ściągnięciu i zainstalowaniu pliku z netu.
I co tu robić? Jak żyć panie Premierze ?
Pewnie mu zrobię format i jak dalej będzie się działo to na 100% sprzętowa sprawa. Ale wrodzone lenistwo nakazuje mi szukać prostszego rozwiązania - nie chce mi się przerzucać danych w jedną i w drugą potem.
gulgulq - 09-08-2014, 06:43
Ubuntu na pendrive i sprawdź co się dzieje - w ten sposób będziesz miał informacje czy to wirus czy jednak sprzętowa sprawa.
Ewentualnie wyłącz klawiaturę w menedżerze urządzeń.
Bizi78 - 09-08-2014, 06:48
Może uruchom antywirusa przed załadowaniem się systemu .
mjsystem - 09-08-2014, 08:44
Wojtek, zadzwoń do Wojtka. Poważnie. Mieszkacie prawie koło siebie, a Wojciech to spec od takich problemów. Umówcie się na kawę czy coś. Tel. na PW (chociaż sądzę, że masz)
RalfPi - 10-08-2014, 06:52
gulgulq napisał/a: | Ewentualnie wyłącz klawiaturę w menedżerze urządzeń. |
Albo wyjmij wtyk z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.
IMO to problem sprzętu, ale nie koniecznie klawiry.
gulgulq - 10-08-2014, 08:33
RalfPi napisał/a: | z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.
IMO to problem sprzętu, ale nie koniecznie klawiry. |
wojzi napisał/a: | Od kilku dni laptop |
wojzi - 11-08-2014, 01:07
gulgulq napisał/a: | RalfPi napisał/a:
z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.
IMO to problem sprzętu, ale nie koniecznie klawiry.
wojzi napisał/a:
Od kilku dni laptop
|
.
O tym myślałem, ale nie mam możliwości wyłączenia a jedynie odinstalowania, a nie iwem czy po restarcie podciągnie ją z powrotem.
Sławek o Wojtku myślałem, ale nie chcę go męczyć.
Gulgul z Ubuntu niezły pomysł mam na płytce gdziesik to poszukam i sprawdzę.
gulgulq - 11-08-2014, 07:30
gulgulq napisał/a: | Ewentualnie wyłącz klawiaturę w menedżerze urządzeń. |
najszybszy i najprostszy sposób na test klawiatury - do obsługi zostanie Ci chwilowo tylko myszka i touchpad
mjsystem - 11-08-2014, 07:32
wojzi napisał/a: | Sławek o Wojtku myślałem, ale nie chcę go męczyć. |
Zamiast kombinować, dawno byś miał to zrobione. Wojtek lubi takie wyzwania.
wojzi - 12-08-2014, 20:33
mjsystem napisał/a: | wojzi napisał/a:
Sławek o Wojtku myślałem, ale nie chcę go męczyć.
Zamiast kombinować, dawno byś miał to zrobione. Wojtek lubi takie wyzwania. |
Ale ja lubię kombinować . Odpaliłem Ubuntu z płyty i to samo więc sprawa sprzętowa - klawiatura do wymiany. Lapek jeszcze na gwarancji więc będę go zabierał do serwisu. Dzięki za rady.
Tomek - 12-08-2014, 20:37
wojzi napisał/a: |
Ale ja lubię kombinować . Odpaliłem Ubuntu z płyty i to samo więc sprawa sprzętowa - klawiatura do wymiany. Lapek jeszcze na gwarancji więc będę go zabierał do serwisu. Dzięki za rady. |
sprawdz czy przypadkiem nie masz serwisu door to door, next business day, etc. w ramach gwarancji
|
|
|