To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Komputer w kółko pisze jeden znak

wojzi - 09-08-2014, 03:01
Temat postu: Komputer w kółko pisze jeden znak
Od kilku dni laptop w kółko mi pisze sam z siebie "i" natomiast jak nacisnąć klawisz to wtedy tego "i" za Chiny Ludowe pisać nie chce.

Z jednej strony obstawiałbym jakiś problem z klawiaturą, po pierwsze primo problem pojawia się jeszcze przed rozruchem systemu na ekranie logowania - więc teoretycznie wirus winien jeszcze nie działać - a po drugie primo lapek przeczesany avastem, kasperskym, malware bytes i jeszcze kilkoma programami i co było do usunięcia to już raczej usunęło. A z drugiej strony kurcze sprzęt ma ledwie kilka miesięcy i ani nie był zalany ani stuknięty, więc może i wirus, zwłaszcza, że pojawiło się po ściągnięciu i zainstalowaniu pliku z netu.

I co tu robić? Jak żyć panie Premierze :P ?

Pewnie mu zrobię format i jak dalej będzie się działo to na 100% sprzętowa sprawa. Ale wrodzone lenistwo nakazuje mi szukać prostszego rozwiązania - nie chce mi się przerzucać danych w jedną i w drugą potem.

gulgulq - 09-08-2014, 06:43

Ubuntu na pendrive i sprawdź co się dzieje - w ten sposób będziesz miał informacje czy to wirus czy jednak sprzętowa sprawa.

Ewentualnie wyłącz klawiaturę w menedżerze urządzeń.

Bizi78 - 09-08-2014, 06:48

Może uruchom antywirusa przed załadowaniem się systemu :? .
mjsystem - 09-08-2014, 08:44

Wojtek, zadzwoń do Wojtka. Poważnie. Mieszkacie prawie koło siebie, a Wojciech to spec od takich problemów. Umówcie się na kawę czy coś. Tel. na PW (chociaż sądzę, że masz) :wink:
RalfPi - 10-08-2014, 06:52

gulgulq napisał/a:

Albo wyjmij wtyk z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.
IMO to problem sprzętu, ale nie koniecznie klawiry.

gulgulq - 10-08-2014, 08:33

RalfPi napisał/a:
z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.

wojzi napisał/a:
Od kilku dni laptop

:p :p :axe:

wojzi - 11-08-2014, 01:07

gulgulq napisał/a:
RalfPi napisał/a:
z gniazda -tzn. odłącz ją od komputera.

wojzi napisał/a:
Od kilku dni laptop

:P .

O tym myślałem, ale nie mam możliwości wyłączenia a jedynie odinstalowania, a nie iwem czy po restarcie podciągnie ją z powrotem.

Sławek o Wojtku myślałem, ale nie chcę go męczyć.

Gulgul z Ubuntu niezły pomysł mam na płytce gdziesik to poszukam i sprawdzę.

gulgulq - 11-08-2014, 07:30

gulgulq napisał/a:

najszybszy i najprostszy sposób na test klawiatury - do obsługi zostanie Ci chwilowo tylko myszka i touchpad :)

mjsystem - 11-08-2014, 07:32

wojzi napisał/a:

Zamiast kombinować, dawno byś miał to zrobione. Wojtek lubi takie wyzwania. :wink:

wojzi - 12-08-2014, 20:33

mjsystem napisał/a:
wojzi napisał/a:

Zamiast kombinować, dawno byś miał to zrobione. Wojtek lubi takie wyzwania.

Ale ja lubię kombinować :P . Odpaliłem Ubuntu z płyty i to samo więc sprawa sprzętowa - klawiatura do wymiany. Lapek jeszcze na gwarancji więc będę go zabierał do serwisu. Dzięki za rady.

Tomek - 12-08-2014, 20:37

wojzi napisał/a:

Ale ja lubię kombinować :P . Odpaliłem Ubuntu z płyty i to samo więc sprawa sprzętowa - klawiatura do wymiany. Lapek jeszcze na gwarancji więc będę go zabierał do serwisu. Dzięki za rady.

sprawdz czy przypadkiem nie masz serwisu door to door, next business day, etc. w ramach gwarancji