Komputery, RTV, AGD, Komorki - HP MSL 6030 Drive Tape Library komu to sprzedać ?
szpala85 - 10-08-2014, 15:30 Temat postu: HP MSL 6030 Drive Tape Library komu to sprzedać ? Panowie
mam pytanko dostałem w rozliczeniu taki oto sprzęt :HP MSL 6030 Drive Tape Library
http://olx.pl/oferta/hp-m...99-ID6HIHL.html
wystawiłem to na tablicy ale nie wiem jakiego odbiorcy mam szukać i czy cena jest odpowiednia ? na allegro znalazłem takie coś i koleś sprzedaje nówkę za 14 koła ....
co o tym sądzicie ? co mam z tym zrobić ?
ogólnie pierwszy raz widzę takie coś na oczy ... coś tam z interneta wyczytałem ale mało mi to mówi
jak trzeba będzie usunąć link do tablicy to napiszcie ,to usunę bo nie piszę tu z zamiarem sprzedania tego na forum ,a czysto informacyjnym ..co mam z tym zrobic hehe
krzychu - 10-08-2014, 19:36
Napęd taśmowy do backup danych?
szpala85 - 10-08-2014, 22:46
chyba tak
mam do tego jeszcze jakąś kartę ?
Kontroler HP AH627 ATTO ULTRA320
http://olx.pl/oferta/kont...99-ID6HRU3.html
kompletnie się na tym nie znam i nie wiem na jakiej zasadzie to działa
Tomek - 11-08-2014, 07:38
ciężko Ci będzie znaleźć nabywcę na ten sprzęt
małe firmy i firemki nie używają takiego sprzętu
a duże firmy nie zaopatrują się u swoich dostawców, chcą fakturę, nie kupują używek bo się to nie opłaca (VAT, koszty, gwarancja itp)
szpala85 - 11-08-2014, 11:40
tak właśnie myślałem ze to jakieś duże firmy kupują ..i chcą fakturę VAT ...
lipa troszku
wystawiłem ten sprzęt na allegro zobaczę czy coś sie ruszy
Tomek - 11-08-2014, 15:21
jeszcze czasami ludzie (hobbysci) kupuja takie rzeczy i bawia sie tym w domu, ucza na tym
tak sie kupowalo routery i switche Cisco za czasow studenckich
no, ale to nie ta polka cenowa, wiec tutaj raczej tez ciezko szukac nabywcow
[ Dodano: 11-08-2014, 15:24 ]
Jeszcze mi jedno wpadlo do glowy, jak ci pomoc.
Szukaj firm, ktore nie tyle to kupuja, a sprzedaja takie rzeczy, albo jakies serwisy (poszukaj autoryzowanych serwisow HP itp)
Dzwon do takich firm i pytaj, czy nie skupuja takiego sprzetu (czasem kupuja i robia refurby z gwarancja 3-6 miesiecy, albo na czesci kupuja)
szpala85 - 13-08-2014, 06:22
Próbowałem pisać do takich firm na kilka zapytanych odezwała się jedna co by to odkupiła ... tylko był jeden problem hehe ... oni muszą mieć fakture vat ... no i w tym momencie jest koniec bo ja nie wystawię faktury
trudno zostaje allegro i tablica
tak czy siak dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Tomek - 13-08-2014, 09:28
Cytat: |
Próbowałem pisać do takich firm na kilka zapytanych odezwała się jedna co by to odkupiła ... tylko był jeden problem hehe ... oni muszą mieć fakture vat ... no i w tym momencie jest koniec bo ja nie wystawię faktury |
PW
|
|
|