To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - pajero sport V3.0 24

MAX-315 - 14-08-2014, 12:34
Temat postu: pajero sport V3.0 24
Witam zastanawiam się nad wyborem założenia LPG do mojego sporta jaki byście polecili zestaw
kaczka81s - 14-08-2014, 22:13

Ja bym wrzucił: sterownik KME Nevo Plus, reduktor KME Silver, wtryski HANA (chyba czerwone, trzeba by sprawdzić do jakich mocy są) Można by pomyśleć o Stagu, też dobry sterownik. Innych nie znam więc się nie wypowiadam. Węże, wielozawór i reduktor pamiętaj fi 8. I dobrze by było zrobić obieg zamknięty pomiędzy wtryskami, w celu wyrównania ciśnienia gazu, pomiędzy nimi można zamontować czujnik podciśnienia.
Ja taki zestaw planuje do mojego Gala :mrgreen:

Marcinchojnacki - 16-08-2014, 19:37

wes staga - prostszy w konfiguracji, więcej materiałów na temat, częstsze aktualizacje softu na sterownik
wtryski hana oczywiscie górna półka, ja natomiast w galancie miałem czerowne valtec i nie było żadnych problemów - za komplet do v6 140zł.
Najważniejsze żeby założycli Ci parownik sporo większy, bo te moce podowane przez producentów - ja miałem alaske można wsadzic pod czapkę
Parownik miał próg do 210KM a Galant przy 160km przeskawiła przy 6,5 tys na benzyne bo spadało ciśnienie.

Przed założeniem instalacji jedz do gazownika niech wyceni Ci częśći i robotę oddzielnie.
Pożniej wejdz na stronę http://www.phjacus.pl/cgi-bin/index.pl
zobaczysz ile gazownik Cie chce naciąc na samych częściach.

Na temat instalacji można by spora polemizować ale co jeden gazownik pomysły ma ciekawsze:)

Ja chyba osobiście znalazł bym gazownika który wykona robote ( głównie wystawi papier) a graty kupił na własną rękę.

kaczka81s - 17-08-2014, 10:31

Marcinchojnacki, nie porównuj Alaski do Silvera, Tomasetto to sobie chyba chyba na pałę napisało te moce na reduktorach, brat miał Artica niby do 200 czy 240 koni w Sabie Turbo i nie wydalał, zamontowaliśmy KME Silvera i problem znikł, a tego Artica wsadziłem w Subarkę która ma ledwo 125 kucy jak na razie daje radę.
Marcinchojnacki napisał/a:
Pożniej wejdz na stronę http://www.phjacus.pl/cgi-bin/index.pl
z tych cen też jeszcze idzie zejść.
Ja chyba osobiście znalazł bym gazownika który wykona robote ( głównie wystawi papier) a graty kupił na własną rękę.
to by było najlepsze, zwłaszcza że nie jest to jakoś strasznie skomplikowane, tylko nie bardzo chcą same papierki wystawiać.
Marcinchojnacki - 17-08-2014, 12:37

silver to silver
chciałem uwidocznić koledze żeby nie było pokrycia na styk w KM
co do cen chodziło mi o świadomość kolegi żeby nie zrobili go w butle.
Sam w galancie miałem zakładać silvera lub golda ale sprzedałem auto.

Jeżeli ma być w dobrej cenie i dobrze weś:
sterownik staga
wtryski Valteca - w tak starej konstrukcji ogarną bez problemu
parownik kme silver - chyba że gold będzie niewiele droższy
butle PH Jacuś ma teraz jakieś na wyprzedaży rocznik 2013
węże zamiast miedzi proponuje system faro - nie trzeba się tyle namordować i łatwiej je poupychać pod autem
wlewka oczywiście przy wlewie od paliwka
jak zadzwonisz do PH Jacuś dobiorą Ci wszystko do Twojego auta.
Jak będziesz chciał zamawiać mam u nich konto daj znać zamówię Ci za pobraniem na Twój adres - będzie parę złoty taniej

kaczka81s - 17-08-2014, 21:32

co do cen chodziło mi o świadomość kolegi żeby nie zrobili go w butle

Taka prawda że każdy chce zarobić, gazownik biorąc od hurtownika tez musi pare groszy uszczknąć, niestety utrzymanie się na polskim rynku kosztuje.
węże zamiast miedzi proponuje system faro

święta racja, super się tym robi.

angelos - 17-08-2014, 21:56
Temat postu: Re: pajero sport V3.0 24
MAX-315 napisał/a:
Witam zastanawiam się nad wyborem założenia LPG do mojego sporta jaki byście polecili zestaw

Mniemam, ze masz 6g72 24v. Ja obecnie mam barracudy i ac150 +staga.Nie ma zadnych problemow. Wszystko zalezny od budzetu. Jak dysponujesz, to mozna pokusic sie o zestaw prinsa. Jak wersja efektywna to proponuje hany lub barracudy + ac250+ stag 6+/ tech(taki zestaw jezdzi w paru sigmach z tym silnkiem i nie ma problemow) Wg mne rownie wazna rzecza jest montaz. Wejdz na forum lpg i poczytaj gdzie sensownie Ci to zloza. Ja bylem u Damiana z forum lpg i nie zaluje.

MAX-315 - 09-07-2015, 20:57

panowie to wkoncu co kupowac po mału zeby w przyszłosci sobie załozyc jaki reduktor podobno prins jest di bani
wrtyski sam bym sie pokusił na baracudy lub prinsa tylko nie wiem jakie oznaczenia
sterownik stag 300 chyba podobno jest spoko
co tam jeszcze moze mi ktos napisze podobno jakis zawor blos jest tez potrzebny
powiem strzeze bede sobie kupował po trochu bo z kasa nie poszaleje