To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Silnik dławi się.

Paweł W. - 24-08-2014, 14:35
Temat postu: [MSS 1.6] Silnik dławi się.
Drodzy koledzy. Przyznam że w trzech już przypadkach Wasza pomoc okazała się nieoceniona i mój dziarski "SPACEK" nadal jeździ fajnie. DZIĘKUJĘ.

MÓJ PROBLEM: Dziś o 5.00 rano odjechałem kilkaset metrów i auto nagle zaczęło dławić się, włączyła się kontrolka silnika. Stanąłem pogrzebałem, zdjąłem filtr powietrza i...pojechał.
Chcę kolegów zapytać czy i jaki jest dostęp do pompy paliwa i przewodów paliwowych. Czy spotkaliście się z "duszeniem się" silnika na przemian z normalną jazdą? Niestety, ostatnio jeździłem dość dużo na rezerwie. Wolne obroty są, na wysokie obroty raz wchodzi raz nie, świece są wymienione więc co to może być?

Pozdrawiam
Paweł W.

robertdg - 24-08-2014, 15:15

Skoro pojawił się bład to najlepiej odczytąc go i postapic zgodnie z procedura diagnostyczna, może być problem z pompka paliwowa, ale lepiej zaczac od odczytu kodu błedu niż w ciemno celowac ;-)
Paweł W. - 24-08-2014, 17:54
Temat postu: silnik cd.
Dziękuję. Błąd pojawił się, rzeczywiście ale jak mam to zrobić, w jaki sposób to odczytać?

Pozdrawiam
Paweł W.

RaVciO - 24-08-2014, 18:02

Kupić albo poszukać kogoś kto ma kabel diagnostyczny np. ELM327. Pierwszy lepszy warsztat za odczytanie błędu skasuje Cię za taką usługę minimum 50zł, a tyle wystarczy na zakup kabelka + wysyłka i jeszcze zostanie.

Możesz też popytać na forum regionalnym, na pewno znajdzie się jakiś mitsumaniak, który pomoże :-)

Paweł W. - 24-08-2014, 18:32
Temat postu: silnik...cd.
Dziękuję, bardzo dziękuję za informację.
Zrobię jak mi radzisz, mam znajomka, który ma taki kabelek, skaner, zdaje mi się.

Jeśli nie masz nic naprzeciw, poinformuję Cię o efektach poszukiwań i naprawie, rzecz jasna.

Najserdeczniej Pozdrawiam
Paweł W.

PS.GALANT, rzeczywiście, przepiękny.Cześć.