To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - Głośniki

blackj - 14-09-2014, 11:46
Temat postu: Głośniki
Witam,
Orientuje się ktoś czy w mitsubishi l200 z 1999r są przeprowadzone kable od radia do drzwi przednich ? Jest tam puste miejsce na głośniki i chciałbym dołożyć bo oryginalne w desce są słabe.

skun37 - 22-12-2014, 00:31

Tak idzie razem z kablami od szyb i centrala w wiązce :)
lappiotr - 05-01-2015, 22:38

W drzwiach głośniki w L200 to raczej standard
blackj - 10-01-2015, 10:09

@skun37 - Montowałeś może tam jakieś głośniki ? Mógłbyś podać model lub parametry i wymiary jakie powinien mięć aby wszedł w otwór drzwi ?

@lappiotr - Standard ? Mówimy o L200 99r. W dwóch egzemplarzach paczyłem i w drzwiach nie ma głośników, są tylko tu na dole w kokpicie (przed kolanami podczas siedzenia). Z drugiej strony ciekawe jak wyglądają oryginalne głośniki... :roll:

skun37 - 13-01-2015, 19:34

Ja zrobiłem tak.... na początku byłem przekonany że mam głośniki w drzwiach z tyłu i z przodu... ale jak się szybko okazało z tyłu i owszem, ale przód siedzi w desce jakieś małe pierdziele. :) A drzwi to tylko maskownice i teraz.

Ja mam Hertz ESK 165 i potrzebne było wyciecięcie dziur pod maskownicami w boczku oraz dystanse (mogą być z mdf) lub oryginalne plastikowe takie jak z tyłu są. Otwory montażowe nie wypadają w tych samych miejscach co oryginał ale to nie problem bo plastik jest tam gruby i dobre śruby dobrze trzymają :)
Jeżeli brałbyś ESK co ogromnie polecam bo dzwiek jest mega to obowiązkowo wzmacniacz żadne radio tego nie uciągnie. Jest też opcja by nie szukać adapterów to zamontować z przodu ESK 2x z tyłu bez głośników i wtedy dystanse bierzesz z tylnych drzwi :)

blackj - 13-02-2015, 21:00

skun37, Dzięki za odpowiedź.

Jeszcze mam pytanie do Ciebie - pamiętasz może w których miejscach w tapicerce drzwi przednich są kołki/zatrzaski ? Chciałbym sprawnie zdjąć aby nie połamać czegos :)

Bizi78 - 14-02-2015, 07:14

Więcej informacji znajdziesz w manualu:
:arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=11979

blackj - 14-02-2015, 20:55

Bizi78, Dzięki wielkie :D

[ Dodano: 20-02-2015, 13:10 ]
skun37, Te przewody są zakończone jakąś złączką i wiszą gdzieś czy są zostawione same kable zawinięte w izolacje całej wiązki ?
Rozebrałem drzwi i nie widzę żadnych luźnych kabli, idzie gruba wiązka z której rozgałęzia się tylko na centralny, szybę i lusterko. Może mam jakąś uboższą wersje wyposażenia ?

skun37 - 28-02-2015, 16:24

Hmm przewody powinny być w wiązce (u mnie były zakończone takim zalepionym plastikiem czy jakoś takoś) mniemniej zdecydowałem się trochę rozbudować car audio i pociągnąłem lepsze kable wzdłuż wiązki i tobie także polecam to rozwiązanie ;)
Pieprzenia się z przeciśnięcem tego co nie miara ale warto :)