To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Plyty DVD

Anonymous - 07-02-2007, 18:50
Temat postu: Plyty DVD
Czolem chlopaki!
Tak sobie pomyslalem, ze moze Wy bedziecie wiedziec w czym lezy problem.
Zamowione zostalo filmowanie slubu/wesela w dosc dobrym studio filmowym w Szczecinie "Kadr" no i w koncu oddali gotowy material na 2 plytach DVD. Sek w tym, ze odtwarzacze: Manta Emperor2 wogole ich nie czyta, DTS tylko do 20 min, Kobe daje rade, ale spora czesc to znieksztalcony obraz - pixelujacy, przycinajacy sie i takie historie, Sony ok i na komputer tez ok. Dlaczego nie moge obejzec na kazdym tych plyt :?: Dodam, ze inne plyty (i to duzo bardziej porysowane, bo te omawiane to sa nowki) czytaja czy to nagrywane w domu czy gdzie indzej, czy oryginaly.
Poza tym czy moge reklemowac te plyty jesli u nich w studio na odtwarzaczu dzialaja?

arekp - 07-02-2007, 18:59

A zobacz czy nagralic Ci to na plytach DVD-R czy DVD+R a potem zwroc uwage czy masz jakies inne 'wypalane' plyty z tego samego standardu.

Jesli masz i dzialaja bez problemu to cos z plytami, jesli masz tylko przeciwnego rodzaju to doswiadczyles wlasnie problemu ktory siega wielu lat w tyl kiedy do kilku (trzech) producentow sprzetu uwazalo, ze oni zrobia to lepiej i kazdy produkowal odtwarzacze na 'swoj, jedyny sluszny standard nosnika'.

Rozwiazanie problemu jest banalne, kup wlasciwe plytki i zrob kopie :-) Jestem przekonany, ze to rozwiaze Twoj problem.

ps. wiem, ze od wprowadzenia nosnikow DVD na rynek minelo w cholere lat (chyba 8 ) ale nadal problemy tego typu sa codziennoscia.

akbi - 07-02-2007, 19:04

arekp napisał/a:
ps. wiem, ze od wprowadzenia nosnikow DVD na rynek minelo w cholere lat (chyba 8) ale nadal problemy tego typu sa codziennoscia.

Niestety są, mój Panasonic (dvd) też nie odtwarza filmów na "minusach" i rok temu musiałem przegrywać 5 płytek na "plusy"

Anonymous - 07-02-2007, 19:17

Hmm tylko, ze na tych plytach jest nadruk (light scribe ?) i nie jest napisane czy to sa plusy czy minusy ?
McDoune - 07-02-2007, 19:42

To sprawdź programikiem co to za płytka, chyba nawet Nero prawdę Ci powie :mrgreen:
Anonymous - 07-02-2007, 20:00

A może płyty nie są "zamknięte"? Sprawdzałeś ten trop?
Juiceman - 08-02-2007, 13:11

Ściągnij do do manty najnowszy soft z oficjalnej strony ja sie uzeram z nimi od ... a moze i dluzej bo kurde napisy mi sie wysiwetlaja tak ze widze tylko gorna krawedz wrr ; /