Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Nowa skrzynia. Zamiana licznika
EmilRotu - 26-09-2014, 13:42 Temat postu: [Cari 1.8] Nowa skrzynia. Zamiana licznika Witam,
Mam duży problem. Jak już wcześniej pisałem ukradli mi auto i zajechali skrzynię biegów. Skrzynię kupiłem, jechałem po nią 150 km. I okazało się, że się różni tym, że jest do licznika elektronicznego a ja mam na linkę. Czy da się to jakoś przerobić? Skrzynię kupiłem używaną i nie chcą mi jej teraz znów przyjąć. Da się jakoś przerobić żeby wstawić elektroniczny licznik?
Pozdrawiam
robertdg - 26-09-2014, 18:44
Sprawdź wymiary montazowe, zębatke na mechanizm róznicowy może istnieje mozliwość żamiany napędu linki na VSS. Z drugiej strony skoro ktos sprzedał zły towar to czemu nie chce go przyjąć
docencik87 - 27-09-2014, 15:52
Powinno pasować, wykręcasz impulsator i wkręcasz linkę. Ot cała różnica
EmilRotu - 29-09-2014, 10:18
Ale po lince zostaje taki dłuższy kołnierz, a jak wykręci się impulsator ten kołnierz jest jakby głębiej. A czy w środku to sie niczym nie różni?
[ Dodano: 30-09-2014, 15:26 ]
Po kłopocie. Jednak udało się zamontować tamtą skrzynię. Jakby ktoś kiedyś nie wiedział to mechanizm jest taki sam. Wystarczy wykręcić czujnik i wkręcić linkę i wszystko śmiga tak jak powinno. docencik87 miałeś rację. Dzięki
[ Dodano: 30-09-2014, 15:27 ]
Po kłopocie. Jednak udało się zamontować tamtą skrzynię. Jakby ktoś kiedyś nie wiedział to mechanizm jest taki sam. Wystarczy wykręcić czujnik i wkręcić linkę i wszystko śmiga tak jak powinno. docencik87 miałeś rację. Dzięki
|
|
|