ASX Techniczne - wymiana żarówki
profandy2000 - 08-10-2014, 19:38 Temat postu: wymiana żarówki jak wymienić prawe światła tylne led, podczas jazdy świecą znacznie słabiej niż lewe, po wyłączeniu silnika wszczystkie światła gasną natomiast prawe świecą przez ok 30 sek i dopiero wtedy gasną, czy to norma?
Seti_bs - 10-10-2014, 14:08
Jeli Ledy swieca to znaczy ze sa OK. Zastanow sie co robiles ostatnio przy swiatlach. Moze wymieniales zarowki? Moze wkladales jakies dodatkowe zarowki-LEDy?
Dwie rzeczy w pierwszej chwili przychodza mi do glowy:
1. brak uziemienie prawej wiazki calego reflektora (sprawdz jak swieca pozostale zarowki)
2. wstawiles w zespol lampy jakies zarowki ledowe z systemem oszukiwania lini CAN i z jakiegos powodu jest to kiepski produkt i oddaje skumulowany ladunek na mase i przez nia do zarowek STOP.
Pomysl naprawde co ostatnio dodales lub zmieniles w samochodzie.
profandy2000 - 10-10-2014, 15:57
dzięki za podpowiedź, samochód kupiłem dopiero w niedzielę więc nic nie dokładałem, prawdopodobnie masa, tak jak piszesz, muszę wszystko posprawdzać
Mariusz Brzozów - 12-12-2014, 16:38 Temat postu: buczenie w czasie jazdy Podczs jazdy ze stałą prędkością 70 km v bieg 1800 obrotów buczenie samochodu. Jest to szczególnie dokuczliwe w zimie przy ujemnych temperaturach, dodam, że występuje to tylko podczas jazdy pod górę, na prostej drodze zdecydowanie ciszej, aczkolwiek występuje. Może ktoś z użytkowników asx w benzynie miał podobny problem ?
Bizi78 - 12-12-2014, 20:07
Mariusz Brzozów, co Twój post ma wspólnego z tematem przewodnim tego wątku .
mazzi81 - 12-12-2014, 21:30 Temat postu: Re: buczenie w czasie jazdy
Mariusz Brzozów napisał/a: | Podczs jazdy ze stałą prędkością 70 km v bieg 1800 obrotów buczenie samochodu. Jest to szczególnie dokuczliwe w zimie przy ujemnych temperaturach, dodam, że występuje to tylko podczas jazdy pod górę, na prostej drodze zdecydowanie ciszej, aczkolwiek występuje. Może ktoś z użytkowników asx w benzynie miał podobny problem ? |
Post raczej nie trafiony jeśli chodzi o dział
U mnie też się to pojawia ale gdzieś przy 1400-1500 obrotów a później po 2500.
Powoli się do tego przyzwyczajam - wystarczy szybciej się rozpędzać a dźwięk będzie krótszy
Krzych1 - 16-12-2014, 09:21
Czy może wymienialiście żarówki świateł mijania (halogenowe)? Jeżeli tak, to czy trzeba odkręcać elementy wskazane w instrukcji, czy da rade prościej?.
kshysio - 16-01-2015, 22:28
witam na forum!
do kolegi profandy2000: udało się rozwiązać problem świateł? mam ten sam problem tylko z lewej strony...
pozdrawiam
yaroo - 11-03-2015, 20:34
Witam!
Panowie, czy udało Wam się rozwiązać problem z tylnymi światłami?
Mam podobny - tylne lewe pozycje bardzo delikatnie świecą, po wyłączeniu świecą (też tak delikatnie) ok 30s (prawe od razu gasną). Do tego, lewe światła pozycyjne nie świecą wcale.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
kshysio - 18-06-2015, 13:47
witam,
u mnie pomogła wymiana przedniej żarówki świateł postojowych - powodowało przygaśnięcie świateł tylnych. Przednie postojowe przy odrobinie gimnastyki można wyjąć wciskając rękę i wykręcając o pół obrotu.
pozdrawiam
Kshysio
|
|
|