To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Mocowanie radia Galant

ViBeZ - 18-10-2014, 19:29
Temat postu: Mocowanie radia Galant
Siema panowie.

Takie pytanie.. głupawe..

W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić. Czy w ogóle ma być do niej przykręcone? W tej chwili po poprzednim właścicielu radio jest tylko wrzucone w tą dziure i sobie luźno lata, a ja bym to chciał zrobić na sztywno. Jak to zrobić? Zwykłe radyjko CD nie fabryczne. Szukałem jakiś zdjęci czy info ale nic nie ma na ten temat chyba.

Bizi78 - 18-10-2014, 19:51

Prawdopodobnie musisz dokupić kieszeń dedykowaną do swojego radia.
Starą zdemontować i założyć taką jak powinna być.
Możliwe, że masz jeszcze kieszeń od ori radia, coś takiego:

ViBeZ - 18-10-2014, 20:03

Bizi78 napisał/a:
Prawdopodobnie musisz dokupić kieszeń dedykowaną do swojego radia.
Starą zdemontować i założyć taką jak powinna być.
Możliwe, że masz jeszcze kieszeń od ori radia, coś takiego:

Obrazek

Tak. Dokładnie coś takiego tam mam. Czyli mam to ustrojstwo wywalić i...?? Podpowiedzcie jak zrobiliście u siebie.

Bizi78 - 18-10-2014, 20:16

ViBeZ napisał/a:
Podpowiedzcie jak zrobiliście u siebie.

Musisz poczekać na kogoś kto to przerabiał w galu, bo ja mam MSS :wink: .

ViBeZ napisał/a:
Czyli mam to ustrojstwo wywalić i...??

Jeśli radio ma luzy na boki i góra-dół to może wystarczy do tego zamontować kieszeń od nowego radia :? .

Najlepiej niech się wypowiedzą w temacie właściciele galantów :D .

milo - 19-10-2014, 09:32

ViBeZ napisał/a:
W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić.

Jedynie musisz dokupić kieszeń nic nie trzeba wymontowywać , jakie radio 1- din :?:
Np http://allegro.pl/kieszen...4692061062.html

ViBeZ - 19-10-2014, 10:34

milo napisał/a:
ViBeZ napisał/a:
W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić.

Jedynie musisz dokupić kieszeń nic nie trzeba wymontowywać , jakie radio 1- din :?:
Np http://allegro.pl/kieszen...4692061062.html

Tak. Typowy współczesny radioodtwarzacz.

Chyba wiem już o co chodzi. Mam zostawić w środku tą ramkę, radio wpakować w kieszeń i żeby trzymało się na tych zatrzaskach po boku? Dobrze kombinuje?

A jeszcze bym chciał zamontować CB Radio. Radio na górze , a CB na dole w takiej kieszeni jak na zdjęciu.

http://www.mse.pl/459-821...jimmi-johnn.jpg

Ktoś tak montował? Na tej czarnej kieszeni też widać po boku zatrzaski do zagiecia. Montować na tej samej zasadzie?

Troche to dziwne wszystko bo w każdy poprzednim aucie miałem radia przykręcone na jakiś śrubach :D

Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego :D

milo - 19-10-2014, 11:21

ViBeZ napisał/a:
Mam zostawić w środku tą ramkę, radio wpakować w kieszeń i żeby trzymało się na tych zatrzaskach po boku? Dobrze kombinuje?

Wkładasz kieszeń zatrzaskuje się a następnie radio
ViBeZ napisał/a:
Na tej czarnej kieszeni też widać po boku zatrzaski do zagiecia. Montować na tej samej zasadzie?

Tak
ViBeZ napisał/a:
Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego

Jeśli jeszcze przykręcisz od wewnątrz nakrętka m-5( każde radio posiada od tyłu ) to na pewno będzie mega utrudniony demontaż

Sunderland86 - 19-10-2014, 23:02

milo napisał/a:
ViBeZ napisał/a:
Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego

Jeśli jeszcze przykręcisz od wewnątrz nakrętka m-5( każde radio posiada od tyłu ) to na pewno będzie mega utrudniony demontaż

Naprawa/wymiana deski i ewentualnych elementów wyposażenia będzie droższa niż to radio.

mastach - 12-12-2015, 18:59

milo napisał/a:

Zgadza się, należy radio przykręcić śrubkami M5 po bokach do fabrycznego profilu na radio.
Dostęp do niego z możliwością wyjęcia dla wygody możliwy po demontaży konsoli środkowej na desce (najpierw maskownica pod mieszkiem biegów, potem na dole będą śruby konsoli centralnej i dalej już nie za mocno wyciągać konsolę -> zatrzaski).

To najlepsza opcja, gdyż będzie problem z montażem kieszeni (nie zmieści się na szerokość) do fabrycznego profilu.

Kwestia złodziejstwa to osobny problem.
Pozostaje dodatkowe AutoCasco przy droższych sprzętach lub ubezpieczenie przy zakupie (dodatkowa opcja do 5 lat obejmuje także kradzież radia z auta i wymianę na nowy lub zwrot kosztów w przypadku każdej, nawet z powodu użytkownika, usterki radia).