[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Zbiornik paliwa
Kristover086 - 05-11-2014, 07:08 Temat postu: [CJ1A 1.3] Zbiornik paliwa Witam mianowicie cieknie mi paliwo z górnej części baku,ale tylko wtedy gdy zaleje go do odbicia pistoletu,oglądałem zbiornik na kanale z mechanikiem powiedział ze od dołu suchy,musi lecieć od góry po ściankach,i moje pytanie czy jest ryzyko uwalenia śrub,pourywania przewodów itp,itd,czy ktoś z was już wymieniał,lub ściągał bak,jak to tam od góry wygląda,co to może być,czyż by pordzewiał ? bo o dziwo na pełnym baku robię około w zakresie od 600 do 660 km czyli pompka ciągnie ok no nie wiem Pomocy szkoda mi autka.
robertdg - 05-11-2014, 07:13
Kristover086 napisał/a: | czy jest ryzyko uwalenia śrub,pourywania przewodów itp,itd | Jest ryzyko gdyż auto ma swoje lata, jezeli jesteście pewni, że paliwo napewno ucieka gdzieś z góry zbiornika to innej opcji jak go zdemoontować i naprawić nie ma
pierafal - 09-11-2014, 20:41
Sprawdz jeszcze rure wlewu paliwa, u mnie byla przerdzewiala w miejscu zupelnie niewidocznym z poziomu kanalu. Jesli twierdzisz ze cieknie po tankowaniu pod korek, to moja teoria moze miec sens
Kristover086 - 10-11-2014, 12:58
dzięki za pomoc,Problem rozwiązany a Bak naprawiony,Uszczelka pod pływakiem,ktoś wcześniej tam musiał babrać i urwał takie dwa bolce co trzymają uszczelkę,mechanik dorobił drugą usztwnił, zmienił też obejmy na nowe do wężów,wyczyścił i zakonserwował bak i jest ok dalej śmigam szkoda mi auta na wiosnę mam do roboty podłużnice z tyłu ale będzie ok
|
|
|