ASX Ogólne - Nawigacja Pioneera do ASX 2015
PATRICO - 06-11-2014, 01:37 Temat postu: Nawigacja Pioneera do ASX 2015 Jestem przed kupnem ASXa 2015 Blue Sky edition. Bardzo zależy mi na funkcji CarPlay od Apple. Z dostępnych nawigacji z tą funkcją:
http://www.pioneer.eu/eur...rplay/home.html
interesuje mnie AVIC-F60DAB.Da radę zamontować to navi do mojego ASXa?
Pozdrawiam
Mark442 - 06-11-2014, 12:22
To pytanie skieruj raczej do dealera, u którego dokonasz zakupu samochodu, skoro zamierzasz kupić nowy samochód. Nie jest to kwestia techniczna (o czym niżej), a raczej proceduralna związana z gwarancją. Na Twoim miejscu rozważyłbym zakup wersji (najbogatszej Intense Plus), która jest wyposażona w fabryczną instalację GPS i nawigację... lub zamów jako dodatkowe wyposażenie (ale jest to tylko Clarion, koszt z montażem pow. 6K zł). Zapomnij o podsufitowej stacji multimedialnej, która montowana jest w wersjach ASX bez panoramicznego dachu (a zatem w ASX Blue Sky Edition jest niedostępna - do plastikowego dachu panoramicznego nie zamontujesz... bo nie ma takich możliwości technicznych; przynajmniej ja takie odpowiedzi uzyskałem, ale jest to też kwestia jasna jak słońce, bo jak poprowadzić wiązki przewodów, aby były niewidoczne w panoramicznym dachu; sam obejrzysz taki model u dealera i sam udzielisz sobie odpowiedzi).
Podsumowując: pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj o wszystko swego dealera... a najlepiej pytaj w kilku salonach (pamiętając o jednej głównej prawdzie: salon salonowi nie równy i podejście do klienta indywidualnego jest w każdym salonie inne).
[ Dodano: 06-11-2014, 12:30 ]
Dodatkowo przeczytaj sobie artykuł: http://www.spidersweb.pl/...sc-carplay.html
mazzi81 - 19-11-2014, 11:06
Mark442 napisał/a: | To pytanie skieruj raczej do dealera, u którego dokonasz zakupu samochodu, skoro zamierzasz kupić nowy samochód. Nie jest to kwestia techniczna (o czym niżej), a raczej proceduralna związana z gwarancją. Na Twoim miejscu rozważyłbym zakup wersji (najbogatszej Intense Plus), która jest wyposażona w fabryczną instalację GPS i nawigację... lub zamów jako dodatkowe wyposażenie (ale jest to tylko Clarion, koszt z montażem pow. 6K zł). Zapomnij o podsufitowej stacji multimedialnej, która montowana jest w wersjach ASX bez panoramicznego dachu (a zatem w ASX Blue Sky Edition jest niedostępna - do plastikowego dachu panoramicznego nie zamontujesz... bo nie ma takich możliwości technicznych; przynajmniej ja takie odpowiedzi uzyskałem, ale jest to też kwestia jasna jak słońce, bo jak poprowadzić wiązki przewodów, aby były niewidoczne w panoramicznym dachu; sam obejrzysz taki model u dealera i sam udzielisz sobie odpowiedzi).
Podsumowując: pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj o wszystko swego dealera... a najlepiej pytaj w kilku salonach (pamiętając o jednej głównej prawdzie: salon salonowi nie równy i podejście do klienta indywidualnego jest w każdym salonie inne).
w Blue Sky to przez przypadek panoramiczny dach nie jest wykonany z hartowanego szkła a nie z tworzywa (plastik) ?
[ Dodano: 06-11-2014, 12:30 ]
Dodatkowo przeczytaj sobie artykuł: http://www.spidersweb.pl/...sc-carplay.html |
Mark442 - 19-11-2014, 14:10
Fakt !! Dach jest w tej wersji ze szkła hartowanego. Natomiast wewnątrz kabiny to już masz tylko plastiki do dyspozycji. Ale nie zmienia to faktu, że w tej wersji nie jest montowana nawet za dopłatą stacja multimedialna w innym miejscu niż kokpit (standardowe miejsce).
Pozdrawiam
bubel90 - 26-11-2014, 09:59
Panowie ja mam zamonotowaną stację Alpine INE-W920R w Blue Sky dodatkowo z przewodową kamerą cofania. Kable da się bez problemu poprowadzić w progach więc szklany dach kompletnie w niczym nie przeszkadza. Stacje zamówiłem u dealera a oni z zewnętrznej firmy car audio która z nimi współpracuje. Odnośnie montażu to wsadzisz wszystko co nie jest większe niż 2DIN. Wielkość ekranu nie ma znaczenia ja mam 6,1'', a kolega 8'' w takim samym ASX i działa.
Kupuj stacje nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej
|
|
|