Outlander I Ogólne - ksenony
kolo77 - 27-11-2014, 09:57 Temat postu: ksenony Witam wszystkich Forumowiczów. W związku z tym, iz zamierzam zakupić Mitsubishi Outlandera 2.0 DiD z 2009 roku (przed liftem), chcialbym zapytać czy samochód ten ma ksenony. Pytanie może banalne, ale w opisie napisane jest że ma, natomiast patrząc na zdjęcie widzę "zwykłe" lampy. Z góry dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Aleksander1965 - 27-11-2014, 12:23 Temat postu: Re: ksenony
kolo77 napisał/a: | Witam wszystkich Forumowiczów. W związku z tym, iz zamierzam zakupić Mitsubishi Outlandera 2.0 DiD z 2009 roku (przed liftem), chcialbym zapytać czy samochód ten ma ksenony. Pytanie może banalne, ale w opisie napisane jest że ma, natomiast patrząc na zdjęcie widzę "zwykłe" lampy. Z góry dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam. |
Zapodaj foty? Jesli ma spryskiwacze reflektorów to powinien mieć i ksenony
kolo77 - 27-11-2014, 13:12
Niestety nie wiem jak dodać zdjęcia, ale przegladając ogłoszenia, widzę że wszystkie "Outki" mają takie same lampy przednie. Osobiście mnie ksenon kojarzy się z lampą soczewkową, a to co widać, jest moim zdaniem zwykłą lampą.
PS: spryskiwacze lamp przednich posiada.
W@sio - 27-11-2014, 14:25
Obecność spryskiwaczy lamp nie świadczy o obecności xenonów. Faktem jest, że do xenonu stosuje się soczewki i samopoziomowanie.
Jaro1974 - 27-11-2014, 14:36
Ale faktem jest też że można spotkać lampy zwykłe (a nie tylko soczewki) przeznaczone do ksenonów. Przykładem tu niech będzie laguna II lub volvo po 2000 roku. Tak samo też może być i w tym przypadku.
Aleksander1965 - 28-11-2014, 10:13
Soczewki były montowane w Outku po lifcie i tam tez były ksenony natomiast w modelach przed liftem ksenony bez soczewek ale nie we wszystkich modelach
paweldm - 12-12-2014, 14:51
xenony były montowane w najwyższych wersjach wyposażenia.
jurellas - 24-10-2015, 08:06
Witam.W lewym reflektorze - nie soczewkowym - jest jakaś wilgoc bo są krople wody na szkle,może dlatego nie chce świecic żarnik. Zamieniałem żarniki lewy na prawy i bez zmian :-/ Albo przetwornica,bo zarniki są nowe,miał ktoś z szanownych kolegów podobny problem ?
[ Dodano: 09-12-2015, 10:37 ]
Niestety musiałem wymienic przetwornicę,zawsze podczas deszczu lampa gasła jednak po dwóch dniach zapalała się ponownie. Sprawdziłem żarniki przekładając prawy na lewy,następnie startery w których są osadzone żarniki i ostatecznie przetwornicę która wyjaśniła sprawę. Jeszcze próbowałem wcześniej wygrzac ją wewnątrz suszarką po czym zagniotłem blaszki używając jako uszczelniacz silikonu. Nic to nie dało. Kupiłem używkę za 200pln, wszystkie szczeliny zalałem z pistoletu glumatem łącznie z wtyczką no i pięknie działa
|
|
|