Outlander III GEN Techniczne - Czy jest autoryglowanie?
mbaczyn - 28-11-2014, 15:37 Temat postu: Czy jest autoryglowanie? Czy w Outlanderze III jest dostępna opcja autoryglowania, tj. gdy zapalam silnik bądź ruszam, drzwi i bagażnik zamykają się automatycznie?
Jak to włączyć?
Pozdrawiam,
Michał
sla - 29-11-2014, 09:18
Ja tą opcję mam w autoalarmie, może U Ciebie jest podobnie.
_tm_ - 29-11-2014, 13:57 Temat postu: Re: Czy jest autoryglowanie?
mbaczyn napisał/a: | Czy w Outlanderze III jest dostępna opcja autoryglowania, tj. gdy zapalam silnik bądź ruszam, drzwi i bagażnik zamykają się automatycznie?
Jak to włączyć?
Pozdrawiam,
Michał |
Chyba nie ma. Przynajmniej ja nie znalazłem.
Hubeeert - 30-11-2014, 11:35
mbaczyn napisał/a: | Jak to włączyć? |
MUT III - opcje ETACS
Grimm - 30-11-2014, 13:34
Z tego co widziałem w menu to jest opcja automatycznego otwierania ale zamykania nie widziałem z pozycji MENU...
tokyo - 06-12-2014, 20:38
Witam
Opcja zamykania auta po przekroczeniu predkosci jest dostepna przez mut III, ALE NIE WE WSZYSTKICH NOWYCH OUTLANDERACH.
Natomiast opcja otwarcia jest dostepna
Jaad - 06-12-2014, 21:53
Hmmm...wybaczcie moją niewiedzę...ale czemu ma służyć opcja otwierania ?
_tm_ - 06-12-2014, 23:18
Jaad napisał/a: | Hmmm...wybaczcie moją niewiedzę...ale czemu ma służyć opcja otwierania ? |
W Skodzie działało to tak, że po wyłączeniu silnika automatycznie odryglowywały się drzwi. Czyli wsiadałeś, ruszałeś, po przekroczeniu 20km/h drzwi ryglowały się, zatrzymywałeś się, wyłączałeś silnik i drzwi się odryglowywały. Bardzo wygodne i intuicyjne. Może w Mitsubishi też tak się da ?
Jaad - 06-12-2014, 23:55
_tm_ napisał/a: | Jaad napisał/a: | Hmmm...wybaczcie moją niewiedzę...ale czemu ma służyć opcja otwierania ? |
W Skodzie działało to tak, że po wyłączeniu silnika automatycznie odryglowywały się drzwi. Czyli wsiadałeś, ruszałeś, po przekroczeniu 20km/h drzwi ryglowały się, zatrzymywałeś się, wyłączałeś silnik i drzwi się odryglowywały. Bardzo wygodne i intuicyjne. Może w Mitsubishi też tak się da ? |
OK, ale przecież od środka i tak się otworzy i dana osoba wysiądzie...chyba, że to ma służyć kierującemu, który chce otworzyć inne drzwi (niż swoje własne) po zatrzymaniu samochodu bez dodatkowych czynności.
_tm_ - 06-12-2014, 23:56
Jaad napisał/a: | chyba, że to ma służyć kierującemu, który chce otworzyć inne drzwi (niż swoje własne) po zatrzymaniu samochodu bez dodatkowych czynności. |
Dokładnie. Chodzi o wygodę i eliminację jednej czynności przy wysiadaniu z samochodu.
Jaad - 07-12-2014, 00:04
Rozumiem. Ale kij ma 2 końce...jeśli się zatrzymamy i wyłączymy silnik (dajmy na to czekamy na kogoś) to nie wiem, czy zawsze chciałbym mieć otwarty samochód dla ludzi z zewnątrz.
Nieważne, każdy ma swoje widzimisię
_tm_ - 07-12-2014, 00:06
Jaad napisał/a: | Rozumiem. Ale kij ma 2 końce...jeśli się zatrzymamy i wyłączymy silnik (dajmy na to czekamy na kogoś) to nie wiem, czy zawsze chciałbym mieć otwarty samochód dla ludzi z zewnątrz.
Nieważne, każdy ma swoje widzimisię |
Zrobiłem mały skrót myślowy z tym wyłączeniem silnika. W Skodzie to działa tak, że drzwi odryglowują się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (co swoją drogą nie ma u nas zastosowania, ponieważ mamy system bezkluczykowy ).
Jaad - 07-12-2014, 00:08
Po wyjęciu kluczyka, brzmi bardziej sensownie.
tokyo - 07-12-2014, 09:03
Witam
Opcje odryglowania drzwi:
1.kiedy wyl sie zaplon
2.wrzuci bieg w skrzyni automtycznej na P
3.kiedy wyciagnie kluczyk ze stacyjki ( nie dotyczy KOS )
Jaad - 07-12-2014, 13:50
A czy i kiedy się odryglowuje automatycznie w przypadku, nie daj Boże, dzwonu ?
|
|
|