Sigma/Diamante Techniczne - Różnice pomiędzy amortyzatorami 3000gt a Sigmy
GóR3K - 06-12-2014, 20:46 Temat postu: Różnice pomiędzy amortyzatorami 3000gt a Sigmy Panowie jakie są różnice pomiedzy amortyzatorami w 3000gt a w sigmie chodzi mi dokladnie o wymiary, mocowanie gorne i mocowanie dolne do zwrotnicy,bo w sieci znaleźć nie moge. z gory dzieki za info.
angelos - 07-12-2014, 08:55 Temat postu: Re: Różnice pomiędzy amortyzatorami 3000gt a Sigmy
GóR3K napisał/a: | Panowie jakie są różnice pomiedzy amortyzatorami w 3000gt a w sigmie chodzi mi dokladnie o wymiary, mocowanie gorne i mocowanie dolne do zwrotnicy,bo w sieci znaleźć nie moge. z gory dzieki za info. | Chyba jestes pierwszy, ktory przeciera ten szlak. Jezeli chodzi o ecsowe to w 3000gt jest ecs pasywny. Mozesz tylko ustawic twardosc. A co do budowy to najlepiej porownac organoleptycznie. Moze ktos z forum moglby pozyczyc zepsuty w celach testowych.
mazda10000 - 10-12-2014, 13:45
Z tego co mi wiadomo, to zawiecha w SL/VR4 na przodzie jest taka sama, w(VR4 są inne sprężyny, ale amory są te same). W SLu i Sigmie zwrotnice są takie same, więc dolne mocowanie amortyzatora będzie takie samo. Na zdjęciach górne mocowanie amorka w 3000gt wydaję się inne- większy rozstaw śrub, ale może da się założyć do amora od 3000gt poduszkę od Sigmy
|
|
|