To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Elektromechanik

angelos - 29-12-2014, 19:38
Temat postu: Elektromechanik
Cześć,

Czy możecie polecić jakiegoś dobrego elektromechanika z Krk lub okolic, który sprawdziłby czy da się reanimować komputer TCL-u.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Thunderbolt - 30-12-2014, 17:30

Czy dobrego to nie wiem, mi pomógł z brakiem światła cofania :http://olx.pl/oferta/warsztat-serwis-samochodowy-elektromechanika-ruczaj-studzianki-12b-CID619-ID6PO3J.html

Do tego z kolei są dosyć długie terminy co sugeruje, że jest ok:http://bosch-service.firmy.net/

angelos - 31-12-2014, 11:59

Thunderbolt napisał/a:
Czy dobrego to nie wiem, mi pomógł z brakiem światła cofania :http://olx.pl/oferta/warsztat-serwis-samochodowy-elektromechanika-ruczaj-studzianki-12b-CID619-ID6PO3J.html

Do tego z kolei są dosyć długie terminy co sugeruje, że jest ok:http://bosch-service.firmy.net/

Dzięki, będę próbował :)

mkm - 31-12-2014, 23:08

Boscha szerokim łukiem, bo może się skończyć, że zostaniesz z nienaprawioną/zniszczoną częścią i grubą fakturą do zapłacenia :wink:

Zadzwoń i zapytaj naszego klubowego Leszka.
Może ma kogoś do polecenia.

Ja mam, ale zapytam czy się podejmie - jak tak to wyślę Ci pw z namiarami, jak nie - to nie :mrgreen:

angelos - 01-01-2015, 09:45

mkm napisał/a:
Boscha szerokim łukiem, bo może się skończyć, że zostaniesz z nienaprawioną/zniszczoną częścią i grubą fakturą do zapłacenia :wink:

Zadzwoń i zapytaj naszego klubowego Leszka.
Może ma kogoś do polecenia.

Ja mam, ale zapytam czy się podejmie - jak tak to wyślę Ci pw z namiarami, jak nie - to nie :mrgreen:

Wielkie dzięki mkm. Po rozkręceniu nie wygląda zęby jakieś ścieżki były przepalone albo kondensatory wylane. Ale to tylko moje laickie oko. Przestał działać w taki sposób, że kontrolki TClu zapaliły sie wszystka na raz 3 razy i później tcl-off cały czas się już świecił. Dioda nie mruga co sugerowałoby, że komp padł. Podpiołem testowo kompa od automatu i diody się zaświeciły poprawnie. Więc wg mnie to bezsprzecznie komp. :D

Z góry dzięki.

Marcin-Krak - 05-01-2015, 18:38

Ten Bosch z Kobierzyńskiej nie miał najlepszej opinii tutaj u nas na Forum.
Leszek ma jakiegoś tam mecheca gdzieś - ale nie korzystałem.

Możesz spróbować poszukać zakładu/sklepu na ul. Zarzecze. Podawałem kiedyś adres na forum. Może oni coś zadziałają.

Thunderbolt - 05-01-2015, 20:38

Ja tam nie byłem, widocznie zrządzenie losu. Ciężko w Krakowie o dobrego fachowca. Przykre.
zaqer - 14-04-2016, 10:15

Pozwolę sobie odświeżyć temat - Ktoś coś nowego wie?
Ja mam zadanie dużo prostsze - nagle nie wiadomo skąd i czemu przestało grać/świecić/reagować radio fabryczne w Colcie z 2010'. Może to jakiś drobiazg w stylu - przetarty kabelek, zaśniedziały styk i boje się, że jak pojadę w ciemno do pierwszego lepszego elektryka to ten dopnie kabelek, a policzy jak za wymianę połowy instalacji i wciśnie mi ciemnotę.
Będę wdzięczny za kontakt/namiary na jakiś warsztat w Krakowie.
Pan Leszek wspominał coś o Auto-Wirnik ale tam raczej grubsze sprawy i to niekoniecznie do Miśków.

Tomek - 14-04-2016, 11:01

zaqer napisał/a:
Pan Leszek wspominał coś o Auto-Wirnik ale tam raczej grubsze sprawy i to niekoniecznie do Miśków.

tutaj robią rozruszniki i anternatory
byłem tam i jestem zadowolony

ale Ty potrzebujesz bardziej elektronika samochodowego
sprawdzałeś w ogóle bezpieczniki? coś w ogóle sprawdzałeś sam?

angelos - 14-04-2016, 17:27

Komputer TCLu juz naprawion przez kolege telewizoor. Więcej szczegółów Tutaj
zaqer - 26-04-2016, 09:03

Tomek napisał/a:
zaqer napisał/a:

tutaj robią rozruszniki i anternatory
byłem tam i jestem zadowolony

ale Ty potrzebujesz bardziej elektronika samochodowego
sprawdzałeś w ogóle bezpieczniki? coś w ogóle sprawdzałeś sam?

Bezpieczniki sprawdzałem - są ok.
Co więcej mogę?
Przy radiu fabrycznym to chyba nie takie proste dla laika. :(

WhereMi - 14-10-2016, 23:00

Powiedzcie mi proszę, gdzie w Krk jest ktoś kto zczyta mi błędy z komputera w Galancie 2.5 97 r.
Próbowałem w 4 i nikt nie daje rady się połączyć.
Do Pana Leszka daleko szczególnie z południa i chciałbym sprobować gdzieś bliżej. A auto po 2 dniach stania nie chce odpalać, 3 sek ledwo łapie po czym już normalnie działa. Nie chcę wymieniać w ciemno.
Dziękuję