To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - Endeavor - jak otworzyć sam± klapę z tyln± szyb±...

grego56t - 04-01-2015, 10:22
Temat postu: Endeavor - jak otworzyć sam± klapę z tyln± szyb±...
Endeavor2007 - jak otworzyć sam± klapkę z tyln± szyb± na klapie kufra...
Sprawa dotyczy wersji auta bez osobnej klamki pod wycieraczk± tylna na zewn±trz. Nie chodzi o cał± klapę bagażnika tylko o t± czę¶ć z szyb± która również jest otwieralna. To się jako¶ otwiera (ale jakim guzikiem/przyciskiem/gdzie?) Zdemontowałem tapicerkę przy okazji wymiany silniczka do wycieraczek... i okazuje się, że to wszystko idealnie działa, id± gdzie¶ przewody do wł±cznika chyba w kabinie (gdzie jest?), cięgno linki również jak w dół poci±gnę na zamku to otwiera pięknie sam± tyln± szybę. W niektórych wersjach starszych była klamka dodatkowa pod wycieraczk± na zewn±trz a po 2007 r. już nie i jako¶ to się otwiera elektrycznie - Tylko jak? Proszę o pomoc!

BUBU - 23-01-2015, 07:27

SprawdĽ czy przypadkiem 2 krotne wci¶nięcie przycisku otwierania na pilocie , nie otwiera tylnej szyby.
Ja mam na 100 % ręczne , a przewody id± od ogrzewania i 3 ¶wiatła stop.
Chociaż dziwne , bo mój jest z końcówki 2007.
Sprawdzę w manualu , może jest co¶ na ten temat, ale dopiero jak wrócę z gór.

Pozdrav

Sprawdziłem , więc jest tak że za otwieranie samej szyby ,jak i całej tylnej klapy, odpowiada ten sam siłownik (MR556967)
U mnie jest tak że 1 naci¶nięcie przycisku w pilocie otwiera drzwi kierowcy,ponowne naci¶nięcie otwiera wszystkie zamki. Lecz tyln± szybę po otwarciu muszę uchylić sobie już sam. U Ciebie powinno być identycznie , więc może po prostu dawno nikt samej szyby nie otwierał i co¶ się zapiekło.