To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - sruby do kola dojazdowego

mhds - 30-01-2015, 21:52
Temat postu: sruby do kola dojazdowego
Witam,
Kupilem oryginalne (przynajmniej tak twierdzi sprzedawca - http://allegro.pl/dojazd-...tml?source=mlt) kolo dojazdowe. Zastanawiam sie tylko czy musze dokupic rowniez sruby do felg stalowych, czy moge w razie awarii przykrecic kolo dojazdowe, srubami od alusow ? Moje felgi alu to fabryczne 16'.

Pozdrawiam

robertdg - 31-01-2015, 08:07

Musisz mieć osobne nakrętki do felgi stalowej bo ori alu jest skręcane na nakrętkach z płaską podkładka i nie pasują do stalowej felgi
krzychu - 31-01-2015, 09:45

W mojej instrukcji obsługi jest jasno napisane, że fabryczne nakrętki są z podkładką, ale mają także stożek do awaryjnego dokręcenia koła dojazdowego... Chyba, że masz inne nakrętki.
Jaro1974 - 02-02-2015, 08:30

Potwierdzę tylko to co napisał krzychu, oryginalne nakrętki służą też do przykręcenia koła dojazdowego. Sprawdzone przeze mnie osobiście jak złapałem kapcia w ubiegłym roku :wink:
kxp - 02-02-2015, 10:51

hej!
ja tez mam oddzielne nakrętki a są one różne!
poza tym wolałbym się nie przekonać o tym w razie W, tym bardziej że to niewielki wydatek.
i zawsze też można sprawdzić "live"
pozdrawiam: krzysztof

plecho1 - 02-02-2015, 11:54

Producent przewidział do takiego awaryjnego użycia te od felg aluminiowych ale nic nie stoi na przeszkodzie zastosowania dodatkowych od felg stalowych.