[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] wymiana sprzęgła
pe emazed - 10-02-2015, 11:56 Temat postu: [CA4A 1.6] wymiana sprzęgła Hej. Jakiś czas temu wymieniałem sprzęgło i nie do końca jestem zadowolony z jego działania. Przy wciskaniu pedał działa dwuetapowo. Pierwsza część idzie normalnie, a końcówka z oporem. Dzieje się tak po każdym puszczeniu pedała. Jednak gdy nie puszczę go do końca, przytrzymam ostatnie 2 cm skoku pedała, działa idealnie. Ktoś z Was spotkał się z takim cudem?
Tak na marginesie - czy przy wymianie kompletnego sprzęgła należy wymienić mu fluidy? Odpowietrzyc układ? Czy nie koniecznie?
Pzdr
Hubeeert - 10-02-2015, 12:07
Nasmarowałeś wieloklin?
milo - 10-02-2015, 14:50
pe emazed napisał/a: | czy przy wymianie kompletnego sprzęgła należy wymienić mu fluidy? Odpowietrzyc układ? Czy nie koniecznie?
|
Lepiej jest odpowietrzyć jeśli jeszcze tłoczek przesunął się
pe emazed napisał/a: | Przy wciskaniu pedał działa dwuetapowo. Pierwsza część idzie z oporem, a potem gładko. Dzieje się tak po każdym puszczeniu pedała |
Wymień płyn bo możesz mieć brud itp w środku , tuleja prowadząca łożysko oporowe przesmarowana ??
Anonymous - 18-03-2015, 20:46
Odpowietrzane było?
zelu - 31-03-2015, 17:55
jakim smarem przesmarowac tuleje prowadzaca i wieloklin?
pe emazed - 17-05-2015, 15:28
hej
sprzęgło było robione u mechanika, także nie mam pewności czy wszystko przesmarował jak należy.
płyn wymieniony, niewiele pomogło. generalnie chodzi trochę lżej, ale ostatnie 2 cm nadal z dużym oporem. A jak się nie dociśnie do końca to jedynka gorzej wchodzi i wsteczny.
kolega sugeruje tzw. łapę sprzęgła.
Ktoś coś z taką łąpką miał do czynienia??
Pzdr
|
|
|