To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Problem z miganiem świateł przy zamykaniu samochodu

pet174 - 10-02-2015, 18:26
Temat postu: [I 2.0] Problem z miganiem świateł przy zamykaniu samochodu
Mam taki problem że gdy zamykam samochód pilotem to nie migają światła awaryjne i nie gaśnie światło wewnątrz samochodu , tak samo dzieje się przy otwieraniu. Zamki jednak działają prawidłowo i zamykają/otwierają auto.

Może ktoś coś poradzi.

elektryk - 12-02-2015, 13:50

Czy to się pojawiło nagle czy było od momentu kiedy kupiłeś samochód? Czy masz zainstalowany jakiś alarm czy tylko oryginalny zamek?
pet174 - 14-02-2015, 14:13

To pojawiło się kilka dni temu a samochód mam już od roku. Nie mam zainstalowanych żadnych alarmów dodatkowych. Jest tylko oryginalny zamek na pilota, aczkolwiek może auto jest wyposażone w alarm ale nic mi na ten temat nie wiadomo , nigdy się nie uruchomił żaden alarm.

Jest również taki problem że gdy chcę zamknąć samochód kluczykiem w dzwiach od kierowcy to zamykają się tylko te drzwi a przed awarią zamykały się wszystkie.

Może problem leży w zamku ?

proszę o odpowiedzi.

elektryk - 14-02-2015, 22:21

Tak na pierwszy ogień to bym sprawdził czujniki zamknięcia drzwi. Spróbuj ryglować po kolei drzwi ręcznie dźwignią od środka, wydaje mi się że w outlanderze jest taki system że nie pozwoli zaryglować otwartych drzwi i po sekundzie je odrygluje.