Dom/garaż/ogród - Pleśń na kostce brukowe
Tomek - 21-02-2015, 13:15 Temat postu: Pleśń na kostce brukowe Witam
macie może jakieś specyfiki czy techniki do usuwania pleśni z kostki brukowej?
mam podjazd i parking od północy, słońce jest tam maksymalnie do 11 rano
przez to na kostce pojawia się pleśń i nie znika
jakieś rady?
pzdr
krzychu - 21-02-2015, 13:20
Ogólnie szukałem czegoś ostatnio do pleśni na silikonie w prysznicu i diabelsko skuteczny jest HG do usuwanie pleśni dostępny w castoramie. Mają też do stosowania na zewnątrz.
mkm - 21-02-2015, 21:19
Tomek, jak wina leży pod kostką (bo wykonawcy się nie chciało i ułożył "na glebę") to nic nie poradzisz.
Jak kwitnie od góry to zmywacze do mchów i porostów z kostki brukowej np. Tenzi.
Tomek - 22-02-2015, 08:19
Cytat: | Tomek, jak wina leży pod kostką (bo wykonawcy się nie chciało i ułożył "na glebę") to nic nie poradzisz. |
bez obaw, zrobione jak trzeba
winą po prostu jest brak zimy, deszcz i ciągłe zacienienie
tym bardziej, że wychodzi tylko punktowo, tam gdzie najmniej słońca
mkm napisał/a: | Jak kwitnie od góry to zmywacze do mchów i porostów z kostki brukowej np. Tenzi. |
dzięki
krzychu napisał/a: | Ogólnie szukałem czegoś ostatnio do pleśni na silikonie w prysznicu i diabelsko skuteczny jest HG do usuwanie pleśni dostępny w castoramie. |
dzięki, to też mi się przyda
Marcino - 23-02-2015, 10:08
Po jakim czasie się to u Ciebie pojawiło?
U mnie na dachówce po 5 latach zaczyna się od północy robić lekko zielono. Kostka jest od lata i jest czysto. Słyszałem że czyszczą kostkę sodą... i bardzo dobrze sobie radzi.
Tomek - 23-02-2015, 10:30
wyszło teraz jakoś, czyli po 2,5 roku
najbardziej tam gdzie stoi samochód, bo tam już w ogóle słońce nie dociera
krzys78 - 23-02-2015, 20:04
Ja mam kostkę od wschodu i po półtora roku zaczyna się pojawiać mech w miejscach najbardziej zacienionych. W tym roku mam zamiar powalczyć z tym.
Tomek - 23-02-2015, 20:14
no to bardziej mi chodziło o zielony mech
niż o pleśń
|
|
|