LPG - Optima vs Stag
eremita - 23-02-2015, 11:09 Temat postu: Optima vs Stag Cały czas chciałem Staga bo miałem w poprzednim galu mam w scenicu i sobię chwalę a teraz polecany warsztat zaproponował mi Optime?
Macie jakieś doświadczenia czy lepiej nie warto ryzykować?
plecho1 - 23-02-2015, 11:38
A ja wybrał bym coś troszkę innego czyli LPGTecha
Jeśli chciałbyś kiedyś sam zająć się serwisem swojej instalacji, to prostszego w konfiguracji nie znajdziesz.
Jeśli jednak nie masz zamiaru pchać do tego palców, to jaki sterownik by Ci nie zaproponował dobry i uczciwy gazownik, to powinno być OK bo najważniejsze aby gazownik dobrze znał konkretny produkt, dobrze go zamontował i wyregulował.
eremita - 05-06-2015, 10:10
Jaki lepszy zestaw
Optima Pro-Tec wtryskiwacze Barracuda
czy Stag 300 isa2 wtryskiwacze OMVL REG
plecho1 napisał/a: | LPGTecha | Niestety nie mam sprawdzonego gazownika co ma LPGtecha
plecho1 - 06-06-2015, 16:28
Bardziej zwracaj uwagę na wtryski i reduktor oraz na gazownika bo sterowniki mają podobne funkcje i i głównie rodzaj sterownika zależy od gazownika. Na pewno lepsze wtryski to Barracudy więc celował bym w zestaw z tymi wtryskami oraz na to czy gazownik zdejmuje kolektor aby nawierty zrobić w odpowiednim miejscu i aby wióry z wiercenia nie dostały się do silnika.
eremita - 06-06-2015, 19:57
plecho1 napisał/a: | czy gazownik zdejmuje kolektor aby nawierty zrobić w odpowiednim miejscu |
Musze o to zapytać.
Pereso - 25-09-2015, 22:20
Ja mogę zaproponować Ci BRC SQ 32, ładnie współpracuje z silnikami 1.6, instalacja bardzo udana. Dają na to gwarancję bez limitów km. Ludzie to chwalą, sam na tym jeżdżę i jestem zadowolony.
W@sio - 27-09-2015, 20:37
Generalnie jednostka sterująca nie zrobi różnicy, no chyba, że porównujemy taką wpiętą w OBD i nie wpiętą... jak pisali poprzednicy, liczą się pozostale podzespoły - z mojego doświadczenia - reduktor ACR01RED to dziadostwo (może trafiłem egzemplarz z trefnej serii) - zdecydowanie polecam KME silver lub gold (zależnie od mocy, do której montujesz gaz). Co do nawiercania otworów w kolektorze - najlepiej gdy gazownik go zdejmuje, ale pamiętaj, żeby dał nową uszczelkę gdy go będzie zakładał. Znajomy dorabia podstawki pod wtryskiwacze Pb z wejściem dla LPG. Tak też można zrobić, bez wiercenia itp.
|
|
|