To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - centralny zamek piloty

ryba32 - 02-03-2015, 22:12
Temat postu: centralny zamek piloty
Witam

koledzy gdzie znajdę w pajero 3.2 long centralkę sterująca zamkiem albo odbiornik pilotów mam oryginalne piloty mitsubishi ale auto nie reaguje na piloty dlatego chciałem sprawdzić centralkę tylko gdzie ja mogę szukać

Mietek.K - 03-03-2015, 00:28

Najpierw wymień baterie a potem szukaj dalej .
zbyszekm2 - 03-03-2015, 08:02

Mietek.K napisał/a:
Najpierw wymień baterie a potem szukaj dalej .

:D

Georg - 03-03-2015, 09:10
Temat postu: Re: centralny zamek piloty
ryba32 napisał/a:
Witam
koledzy gdzie znajdę w pajero 3.2 long centralkę sterująca zamkiem albo odbiornik pilotów mam oryginalne piloty mitsubishi ale auto nie reaguje na piloty dlatego chciałem sprawdzić centralkę tylko gdzie ja mogę szukać

Zakładając, że za radą kolegów sprawdziłeś już baterie w pilotach i dalej jest źle...
W Pajero lll centralka od centralnego zamka w postaci oddzielnego modułu nie występuje. Układ komunikacji pilota z autem zintegrowany jest w ETACS-ECU. Jeżeli ta wiedza będzie Ci do czegoś przydatna, to podzespół ten wpięty jest w tył skrzynki bezpieczników w kabinie, z lewej strony pod kokpitem.

zbyszekm2 - 03-03-2015, 09:31

Najlepiej proszę napisz jak to się stało że przestały działać. Czy kupiłeś z takimi pilotami? Itd.
ryba32 - 03-03-2015, 11:07

Tak kupiłem z takimi pilotami a sprzedając powiedział ze to przestało działać potym jak wymienił skrzynkę bezpieczników czyli pewnie ten moduł został w starej tak jak kolega pisze:(
techsm - 03-03-2015, 15:38

Po wymianie modułu, trzeba piloty ponownie zaprogramować. Procedura opisywana na forum.
Zioter - 27-01-2017, 15:38

Witam kupiłem autko z jednym kluczykiem. Moje pytanie brzmi jak mogę sprawdzić czy miałem centralny zamek z pilota ? Jeśli tak to dokupienie oryginalnego pilota i zaprogramowanie go będzie śmigać ?
zbyszekm2 - 27-01-2017, 15:58

Zioter napisał/a:
Witam kupiłem autko z jednym kluczykiem. Moje pytanie brzmi jak mogę sprawdzić czy miałem centralny zamek z pilota ? Jeśli tak to dokupienie oryginalnego pilota i zaprogramowanie go będzie śmigać ?

Na 99 procent był pilot. Jak masz już pilota to wystarczy wgrać do centralki.

Zioter - 27-01-2017, 16:38

Dzięki Czyli potrzebuje takiego pilota ??http://allegro.pl/mitsubishi-pajero-iii-kluczyk-pilot-i6653577764.html
A Jak wyglada wygranie do centralki ? W hondzie miałem poprzez kilkukrotne przekrecanie kluczyka w pozycje II i wciskanie "lock" czy tutaj jest inna sprawa ??

zbyszekm2 - 27-01-2017, 16:40

inna
było na forum, poszukaj.

Zioter - 27-01-2017, 16:55

Ok ale pilot taki był ?? 2004 r
Georg - 27-01-2017, 17:09

Zioter napisał/a:
Jak wyglada wygranie do centralki ? W hondzie miałem poprzez kilkukrotne przekrecanie kluczyka w pozycje II i wciskanie "lock" czy tutaj jest inna sprawa ??

Programowanie oryginalnego pilota Mitsubishi "krok po kroku":

1) Wsiadamy do auta nie pozostawiając żadnych drzwi otwartych.
2) Wkładamy kluczyk do stacyjki bez włączania zapłonu - chodzi o obecność transpondera kluczyka w zasięgu anteny immobilisera.
3) W gnieździe OBD zwieramy pin nr 1 z pinem nr 4 i na przestrzeni 10 sekund od momentu zwarcia wciskamy sześciokrotnie przycisk świateł awaryjnych, czyli 3 razy te światła włączamy i 3 razy wyłączamy. Wprowadzenie układu w tryb programowania zasygnalizowane zostanie jednokrotnym zamknięciem i otwarciem centralnego zamka.
4) Wciskamy - teraz już bez pośpiechu - trzy razy przycisk pilota "Lock" lub "Unlock" (bez różnicy). Nastąpi wpisanie kodu pilota do pamięci ETACS-ECU. System potwierdzi to jednokrotnym zamknięciem i otwarciem centralnego zamka.
5) Zdejmujemy zworę z gniazda OBD. Gotowe.

Zioter - 27-01-2017, 18:20

Ok ok dzięki georg znalazłem już ale dzięki ale nadal nie wiem jakie były oryginalny pilot do pajero
Damian6310 - 18-12-2023, 14:10

Chciałbym odświeżyć temat, zakupiłem samochód z jednym kluczykiem niestety kluczyk jest szary bez żadnych przycisków, czy można jakosc dokupić pilot i ewentualnie jak sprawdzić czy samochód ma w ogóle centralny zamek.

Samochód to Pajero 2005 r. 3.2 diesel