Pajero III - centralny zamek piloty
ryba32 - 02-03-2015, 22:12 Temat postu: centralny zamek piloty Witam
koledzy gdzie znajdę w pajero 3.2 long centralkę sterująca zamkiem albo odbiornik pilotów mam oryginalne piloty mitsubishi ale auto nie reaguje na piloty dlatego chciałem sprawdzić centralkę tylko gdzie ja mogę szukać
Mietek.K - 03-03-2015, 00:28
Najpierw wymień baterie a potem szukaj dalej .
zbyszekm2 - 03-03-2015, 08:02
Mietek.K napisał/a: | Najpierw wymień baterie a potem szukaj dalej . |
Georg - 03-03-2015, 09:10 Temat postu: Re: centralny zamek piloty
ryba32 napisał/a: | Witam
koledzy gdzie znajdę w pajero 3.2 long centralkę sterująca zamkiem albo odbiornik pilotów mam oryginalne piloty mitsubishi ale auto nie reaguje na piloty dlatego chciałem sprawdzić centralkę tylko gdzie ja mogę szukać |
Zakładając, że za radą kolegów sprawdziłeś już baterie w pilotach i dalej jest źle...
W Pajero lll centralka od centralnego zamka w postaci oddzielnego modułu nie występuje. Układ komunikacji pilota z autem zintegrowany jest w ETACS-ECU. Jeżeli ta wiedza będzie Ci do czegoś przydatna, to podzespół ten wpięty jest w tył skrzynki bezpieczników w kabinie, z lewej strony pod kokpitem.
zbyszekm2 - 03-03-2015, 09:31
Najlepiej proszę napisz jak to się stało że przestały działać. Czy kupiłeś z takimi pilotami? Itd.
ryba32 - 03-03-2015, 11:07
Tak kupiłem z takimi pilotami a sprzedając powiedział ze to przestało działać potym jak wymienił skrzynkę bezpieczników czyli pewnie ten moduł został w starej tak jak kolega pisze:(
techsm - 03-03-2015, 15:38
Po wymianie modułu, trzeba piloty ponownie zaprogramować. Procedura opisywana na forum.
Zioter - 27-01-2017, 15:38
Witam kupiłem autko z jednym kluczykiem. Moje pytanie brzmi jak mogę sprawdzić czy miałem centralny zamek z pilota ? Jeśli tak to dokupienie oryginalnego pilota i zaprogramowanie go będzie śmigać ?
zbyszekm2 - 27-01-2017, 15:58
Zioter napisał/a: | Witam kupiłem autko z jednym kluczykiem. Moje pytanie brzmi jak mogę sprawdzić czy miałem centralny zamek z pilota ? Jeśli tak to dokupienie oryginalnego pilota i zaprogramowanie go będzie śmigać ? |
Na 99 procent był pilot. Jak masz już pilota to wystarczy wgrać do centralki.
Zioter - 27-01-2017, 16:38
Dzięki Czyli potrzebuje takiego pilota ??http://allegro.pl/mitsubishi-pajero-iii-kluczyk-pilot-i6653577764.html
A Jak wyglada wygranie do centralki ? W hondzie miałem poprzez kilkukrotne przekrecanie kluczyka w pozycje II i wciskanie "lock" czy tutaj jest inna sprawa ??
zbyszekm2 - 27-01-2017, 16:40
inna
było na forum, poszukaj.
Zioter - 27-01-2017, 16:55
Ok ale pilot taki był ?? 2004 r
Georg - 27-01-2017, 17:09
Zioter napisał/a: | Jak wyglada wygranie do centralki ? W hondzie miałem poprzez kilkukrotne przekrecanie kluczyka w pozycje II i wciskanie "lock" czy tutaj jest inna sprawa ?? |
Programowanie oryginalnego pilota Mitsubishi "krok po kroku":
1) Wsiadamy do auta nie pozostawiając żadnych drzwi otwartych.
2) Wkładamy kluczyk do stacyjki bez włączania zapłonu - chodzi o obecność transpondera kluczyka w zasięgu anteny immobilisera.
3) W gnieździe OBD zwieramy pin nr 1 z pinem nr 4 i na przestrzeni 10 sekund od momentu zwarcia wciskamy sześciokrotnie przycisk świateł awaryjnych, czyli 3 razy te światła włączamy i 3 razy wyłączamy. Wprowadzenie układu w tryb programowania zasygnalizowane zostanie jednokrotnym zamknięciem i otwarciem centralnego zamka.
4) Wciskamy - teraz już bez pośpiechu - trzy razy przycisk pilota "Lock" lub "Unlock" (bez różnicy). Nastąpi wpisanie kodu pilota do pamięci ETACS-ECU. System potwierdzi to jednokrotnym zamknięciem i otwarciem centralnego zamka.
5) Zdejmujemy zworę z gniazda OBD. Gotowe.
Zioter - 27-01-2017, 18:20
Ok ok dzięki georg znalazłem już ale dzięki ale nadal nie wiem jakie były oryginalny pilot do pajero
Damian6310 - 18-12-2023, 14:10
Chciałbym odświeżyć temat, zakupiłem samochód z jednym kluczykiem niestety kluczyk jest szary bez żadnych przycisków, czy można jakosc dokupić pilot i ewentualnie jak sprawdzić czy samochód ma w ogóle centralny zamek.
Samochód to Pajero 2005 r. 3.2 diesel
|
|
|