To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - EGR sterowany elektrycznie

Filateam - 19-03-2015, 12:49
Temat postu: EGR sterowany elektrycznie
Witam!

Czy jest jakiś sposób na EGR sterowany elektrycznie? Z podciśnieniowymi raczej sprawa jest prosta. Nie chcę mieć "Checka" na konsoli, ale też nie chcę odłączyć całkiem kontrolki (przydaje się w innych awariach). W serwisie powiedzieli- wymiana na nowy :) , tylko nie widzę tego przy takiej kwocie. Auto jeździ ok, tylko po podłączeniu do kom. pokazuje błąd EGR'u. Co radzicie?

Pozdrawiam!

techsm - 19-03-2015, 13:11

Kupić używkę na popularnym serwisie aukcyjnym, jeśli zepsuty.
Filateam - 19-03-2015, 18:01

Używany na "znanym portalu" najpewniej jest również uszkodzony. Myślałem o sposobach reanimacji lub oszukania układu, gdy pojawią się fizyczne objawy niesprawności. O EGR'ach sterowanych elektrycznie nie ma na forum zbyt wielu informacji.
techsm - 19-03-2015, 18:38

Cytat:
Używany na "znanym portalu" najpewniej jest również uszkodzony.

Bez przesady.

zbyszekm2 - 19-03-2015, 18:47
Temat postu: Re: EGR sterowany elektrycznie
Filateam napisał/a:
Witam!

Czy jest jakiś sposób na EGR sterowany elektrycznie? Z podciśnieniowymi raczej sprawa jest prosta. Nie chcę mieć "Checka" na konsoli, ale też nie chcę odłączyć całkiem kontrolki (przydaje się w innych awariach). W serwisie powiedzieli- wymiana na nowy :) , tylko nie widzę tego przy takiej kwocie. Auto jeździ ok, tylko po podłączeniu do kom. pokazuje błąd EGR'u. Co radzicie?

Pozdrawiam!

który to tok?

Filateam - 19-03-2015, 22:29

2003 po lift...
zbyszekm2 - 20-03-2015, 09:00

wysłałem na prv.
techsm - 20-03-2015, 11:18

Też chętnie poznamy cenę.
Filateam - 20-03-2015, 14:34

Dzięki za pomoc Panu Zbyszkowi. Serwis prawie 2200 brutto, pozostałe źródła i ceny chyba znacie.

Pozdrawiam!

techsm - 20-03-2015, 15:47

Znamy. Cena poza ASO wynosi do 1100-1200 zł za oryginał. Jak byś podał nr OE sprawdził bym dokładnie.
Bartek5 - 24-03-2015, 14:21

Ludzie , ludzie co Wy piszecie- taakie ceny? . Kup sobie egr od mazdy 6 podajże 2,2litra diesel. są inne oznaczenia ale fizycznie i elektrycznie to jest to samo tylko zamiast znaczka mitsubishi jest znaczek mazdy.Przekładasz sam silniczek.A Ten grzybek co go silniczek popycha ma być wyczyszczony benzyną ekstr. i ma lekko chodzić -- I NIE SMAROWAĆ GO CZASEM !!! Sam kupiłem taki dwu letni za 250 zł i żadnych problemów A nie przepłacać za starego szrota po 600, 700 zł , lub kupować nowe , za takie pieniądze. No i wybór większy

ps.Zbyszek powinien doradzić, że tą drogą też można pójść, no ale biznes is biznes...... :mrgreen:

ps2. nie polecam usuwania egr , po usunięciu go silnik zaczyna pracować twardo i ma metaliczny dźwięk, sprawdzone organoleptycznie na pajero3 did 3,2 i merc E 2,7CDI.

Filateam - 01-04-2015, 19:12

Przeczyściłem i chyba będzie dobrze. EGR był w całkiem dobrej kondycji, tylko przycięty na zamknięciu z powodu zanieczyszczenia... No i dalej jestem ekologiczny :)