Carisma - Techniczne - Kostki/kable
Rzucio - 11-05-2015, 12:58 Temat postu: Kostki/kable Witajcie
pytanko mam,czy w Carismie wersji GL były puszczone przewody do np:halogenów itp?
Niby sa jakies kostki ale czy to od tego?
Rok auta 1996 wersja GL.
Pozdro
Ziemba. - 11-05-2015, 13:56
Ktoś kiedyś na forum pisał, że są (w przypadku polifta). Wystarczy dokupić podwójny przełącznik do halogenów i przekaźnik.
[ Dodano: 11-05-2015, 14:01 ]
Tu masz link z montażu halogenów w poliftowej Cari http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60706
remi - 13-05-2015, 04:07
Są. Sprawdzone osobiście. Musisz dokupić tylko przełącznik. W 1996 roku były jeszcze montowane pierwsze przełączniki, czyli takie, które po wciśnięciu zostawały wciśnięte, potem to zmienili i zastosowali takie, które wracały do pozycji wyjściowej. Oczywiście zmienili także kostki, więc nie można ich stosować zamiennie. ja kiedyś kupiłem przedni zderzak i koleś przysłał mi go razem z belką i przeciwmgłowtmi, oczywiście nie miałem przełącznika, więc przerobiłem ten od tylniego, żeby włączał przednie. poruszam się na krętych leśnych drogach więc wolałem mieć przednie przeciwmgłowe. Jakiś czas potem dokupiśem odpowiedni przełącznik i teraz jest tak jak powinno. Żaden przekaźnik nie był potrzebmy.
Rzucio - 13-05-2015, 09:22
No to super,a gdzie znajde kostki do halogenow pod maska?
remi - 13-05-2015, 16:15
Są zaraz obok miejsca, gdzie się je montuje...chyba są białe i spinki układają się w literę T. Jeśli chodzi o przełącznik, to tam jest wszystko. Jeśli chodzi o inne okablowanie, to mogę Ci powiedzieć, że raczej jest do wszystkiego. Ja dokładałem klimatyzację i też okablowanie było, nie mam podgrzewanych foteli ale kable mam.
Rzucio - 15-05-2015, 11:34
remi napisał/a: | Są zaraz obok miejsca, gdzie się je montuje...chyba są białe i spinki układają się w literę T. Jeśli chodzi o przełącznik, to tam jest wszystko. Jeśli chodzi o inne okablowanie, to mogę Ci powiedzieć, że raczej jest do wszystkiego. Ja dokładałem klimatyzację i też okablowanie było, nie mam podgrzewanych foteli ale kable mam. |
No to super sprawa,nic tylko montowac
zmc29 - 24-05-2015, 15:21
Witam
Podepnę się do tematu.
Co to za biała kostka kablowa siedzi w Cari za radiem, obok kostki z kablami do RADIA (patrz foto)?
Bizi78 - 24-05-2015, 16:53
Pewnie kostka od ori radia, która podaje dane RDS z radia ori na centralny wyświetlacz .
Jeśli nie masz ori radia mitsubishi to ona jest nie podłączona do niczego i sobie dynda .
|
|
|