To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Po wymianie rozrządu zblokowało - zdjęcia.

fajah - 18-05-2015, 19:05
Temat postu: [I 2.0] Po wymianie rozrządu zblokowało - zdjęcia.
Witam,
Dałem swojego outka na zmianę rozrządu i po przejechaniu niecałych 20km zblokowało silnik.
Niby głowica i tłok uszkodzony.
Mechanik bardzo dobry.
Diagnoza padła na wadliwy pasek rozrządu.
Jakie jest wasze zdanie?
Naprawę pokrywa mechanik. Miał ktoś coś podobnego?
Jakiś dokument po całej naprawie by się przydał jakby mi za 10tysKM czy kiedyś coś padło, tylko jaki?
Poniżej wrzucam fotki.

staszq2 - 18-05-2015, 20:58

Przykry widok :?
fajah napisał/a:
Jakiś dokument po całej naprawie by się przydał jakby mi za 10tysKM czy kiedyś coś padło, tylko jaki?

FV z wyszczególnionym zakresem napraw i części
fajah napisał/a:
Diagnoza padła na wadliwy pasek rozrządu... Naprawę pokrywa mechanik

Jeśli mechanik pokrywa naprawę to coś sam musiał sknocić przy zakładaniu, bo jeśli produkt jakim był pasek otrzymałeś wadliwy to producent powinien pokryć koszty.

woojas25 - 19-05-2015, 12:42

mam sklep motoryzacyjny od 25 lat, nie ma czegos takiego(przynajmniej nie spotkałem)jak wadliwy pasek rozrzadu, wydaje mi sie ze mechanik cos spierniczył , mozliwe ze zle hydraulika założył
Hubeeert - 19-05-2015, 12:59

Ja tu widzę niezły burdel siostry...
I po stanie zewnętrznej strony paska rozrządu sądzę, że zablokowała się jedna z rolek...

KsiadzRobak - 19-05-2015, 14:02

fajah napisał/a:
Mechanik bardzo dobry.
mam nadzieję, że to nie on robił te czerwone kropki, bo wtedy cytat nie ma sensu
blaszka od czujnika wału nie jest skrzywiona? - mocne skrzywienie ścięłoby czujnik, ale lekkie mogło ciąć pasek;

Hubeeert napisał/a:
po stanie zewnętrznej strony paska rozrządu sądzę, że zablokowała się jedna z rolek...
bardzo możliwe; ale taki stan może także być kwestią dostania się strzępów między pasek a "coś"

pasek jakiej firmy? tak dla porządku

fajah - 22-05-2015, 18:16

pasek firmy continental
pękł tłok i będzie nowy
głowica po regeneracji
kaszanka :/

JESZCZE PYTANKO: czy da się sprawdzić np VAGiem lub jakimś programem czy pasek dobrze chodzi czy tylko mechanicznie ?