Pajero III - [3.2 DID] problem z odpaleniem 3.2 DID
Karol Ogonowski - 19-05-2015, 15:14 Temat postu: [3.2 DID] problem z odpaleniem 3.2 DID Witam,
Swego czasu byłem użytkownikiem na forum, jednak po zmianie maila zarejestrowałem się ponownie, więc witam po raz kolejny.
Zwracam się z problemem jaki spotyka mnie co jakiś czas z moim pajero 3.2 DID z 2000 r., automat, a chodzi mianowicie o to, że niekiedy mam problem z odpaleniem auta. Rozrusznik obróci auto prawie jakby zapaliło, ale jednak silnik nie rozpoczyna pracy. Po przekręceniu kilka razy kluczykiem, ewentualnie odczekanie "chwili" auto zapala jak gdyby nigdy nic. Raz spotyka mnie to co tydzień, raz co miesiąc. Mechanik nie wie co może być tego przyczyną, stawia na pompę, ale sam dokładniej nie wie co i jak.
Może ktoś ma mądrą radę ?
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
pozdrawiam
Karol
Georg - 21-05-2015, 13:27
Jeżeli są to jedyne objawy i po uruchomieniu silnik chodzi dobrze, to prawdopodobnie w pozycji wysuniętej blokuje się ELAB (elektrozawór odcinający paliwo - ten na pompie wtryskowej).
- Pozdrawiam
Hipolit74 - 14-09-2015, 12:54
Witam. A jak go sprawdzić, czy jest taka możliwość? Czy kolega Karol poradził sobie i co było przyczyną? Pozdrawiam
[ Dodano: 16-09-2015, 16:51 ]
Witam. Rozrusznik wymieniłem na nowy, silnik zapala od tzw. dotyku. Dzięki
|
|
|