To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Przelot w Dieslu

Smera92 - 20-05-2015, 19:07
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Przelot w Dieslu
Witam. Szukalem odpowiedzi lecz niestety jej nie znalazlem. Chce zrobic pelny przelot w mojej carismie gdyz jestem do tego zmuszony. Musze wyciac katalizator i wspawal rurkę przelotowa. A moje pytanie brzmi czy sonda jest przed katem czy za? Jezeli jest przed to spoko a jak za to trzeba bedzie mape zmieniac :(
robertdg - 21-05-2015, 00:16

Co zmusza do zrobienia przelotu :?: Diesel nie posiada sondy, po usunięciu katalizatora normy emisji oraz poziom hałasu wzrosną.
Smera92 - 21-05-2015, 10:10

Co mnie zmusza? Wysokosc auta. Na kazdej chopce szoruje obudowa kata. To ze emisja wzrosnie to ja wiem i w cale mi to nie przeszkadza. Ale sonda w jest w kazdym aucie czy to diesel czy benzyna czy gaz... tylko pytanie czy jest przed czy za katem
robertdg - 21-05-2015, 12:45

Smera92 napisał/a:
Co mnie zmusza? Wysokosc auta. Na kazdej chopce szoruje obudowa kata. To ze emisja wzrosnie to ja wiem i w cale mi to nie przeszkadza. Ale sonda w jest w kazdym aucie czy to diesel czy benzyna czy gaz... tylko pytanie czy jest przed czy za katem

Jesteś pewny, że piszesz o Carismie DiD :?:
W DiD nie ma sondy a katalizator nie znajduje się pod autem

Smera92 - 21-05-2015, 13:54

Jak sondy nie ma to git. A wiec czym jest ta puszka w wydechu mniej wiecej na wysokosci fotela kierowcy?
krasnal07 - 21-05-2015, 14:07

może wystarczy sprawdzić wieszaki wydechu .......
Smera92 - 21-05-2015, 19:34

Dzieki za pomoc chlopaki :) podwieszony byl prawidlowo ale pojechalem do tlumikow i na goraco mi jakos rurki nadgieli ze wisi wyzej. Nie wiem o co chodzilo ale wazne ze wszystko dziala i nic nie ociera :)

[ Dodano: 21-05-2015, 19:35 ]
Jak poskladam wnetrze do konca to zaloze wontek z moja carinka i dodam fotki :)