To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Zestaw naprawczy zamiast dojazdówki

bolek11 - 12-06-2015, 19:50
Temat postu: Zestaw naprawczy zamiast dojazdówki
Witam wszystkich ,jestem tutaj nowy mam na imię Damian,od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem outka z2004r benzyna+gaz,poj 2400.Mam pytanie związane z kołem zapasowym u mnie go brak natomiast mam zestaw naprawczy+kompresor.Czy ktoś miał to nieszczęście złapać kapcia i wypróbować taki zestaw?Czy to działa i kompresor napompuje koło?Będę wdzięczny za każdą odpowiedż.Pozdrawiam.
rezon - 12-06-2015, 20:02

mały gwóźdź bez problemu da radę. Większą dziurę - nie ma takiej możliwości. Podobnie zresztą jak uszkodzenie boczne opony. Co prawda ostatnie uszkodzenia opony, którego nie załatałbym takim zestawem miałem ponad 1Mkm temu, ale i tak wolałem dopłacić 200zł i mieć koło.
staszq2 - 12-06-2015, 22:23

bolek11 napisał/a:
Czy to działa

Działa
Tylko jest problem z wulkanizacją takiej opony, nie każdy "spec" chce naprawiać taką oponę bo nie które preparaty potrafią tak zlepić oponę od środka, że ręce opadają :? ale jest to notabene skuteczne :wink:

olgierto - 13-06-2015, 18:14

tez mam koło zapasowe w spreyu bez kompresora. w poprzednim aucie miałem "przyjemność" skorzystać z takiego rozwiazania i nie było problemu. nawet wulkanizator nie robił jakichkolwiek problemów. to co jest w puszcze spokojnie napompuje koło ale i tak trzeba dopompować na najbliższej stacji. Ale jakbym wybierał sie w dłuższą drogę to jednak lepiej miec chociaż dojazdówke
bolek11 - 13-06-2015, 20:24

Dzięki wielkie,jak dobrze że można na Was liczyć.Pozdrawiam.