Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] światła mijania.... pływaja!?
lukaszOst1 - 13-06-2015, 21:03 Temat postu: [I 2.0T] światła mijania.... pływaja!? Witam wszystkich w nocy latam dosc rzadko ale dzis zaobserwowalem ze prawa lampa po wlaczeniu świateł mijania lekko "pływa" znaczy lekko porusza sie snop swiatla gora dół normalnie jakby mial samopoziomowanie tak jak to jest w nowych autach.... żarowka standard halogen. O co biega kurde
staszq2 - 13-06-2015, 23:09
lukaszOst1 napisał/a: | nowych autach |
W autach z ksenonami
Sprawdzałeś mocowania lampy? Trochę mało prawdopodobne ale może silniczek od ustawiania się zrypcił i ustawia je raz w dół raz w górę ? ... Na postoju też to się dzieje?
lukaszOst1 - 14-06-2015, 07:44
Heh no dobra tak mi sie napisalo z tymi "nowymi". Wlasnie chodzi o to ze lampa zamocowana aż milo halogen tez. Tak na postoju tez to sie dzieje...
rezon - 14-06-2015, 08:10
spróbuj ustawić inaczej pokrętłem poziomowania - czy nadal jeździ w górę w dół?
lukaszOst1 - 14-06-2015, 08:26
Zobqcze co i jak jak pojde do garazu... sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie... przez moment sobie mysle ale mam nowoczesne auto same poziomuje lampy....:)
W@sio - 14-06-2015, 12:06
A sluchać, że silniczek pracuje? może po prostu żarówka Ci się telepie?
lukaszOst1 - 14-06-2015, 12:26
Nie bylem w garazu jeszcze ale zarowka nie moze sie telepac bo to płynne ruchy sa gora dol sprawdze to dam znac co i jak... ale tak na sucho to wydaje mi sie ze cos silniczek szaleje kurde...
rezon - 14-06-2015, 14:48
dlatego pytałem o reakcję na inne położenie pokrętła a nie o telepanie żarówki. Równie dobrze może szaleć silnik, jak i układ sterowania
woojas25 - 15-06-2015, 11:20
ja nie mam ksenonów , a jak wlacze swiatła to widac jak sie same poziomują i słychac silniczki
elektryk - 15-06-2015, 16:05
U mnie też podobnie się działo, przy czym po paru minutach od zapalenia silnika, przestawało. Przy oględzinach okazało się że miałem coś połamane w środku. Z innych objawów to nie można było wkrętakiem korygować położenia, a ten sześciokąt który wystaje na końcu był jakby wbity do środka. Podejrzewam u mnie przyczyną była bardzo dawna kolizja, wymiana silniczka rozwiązała problem.
heer75 - 15-06-2015, 16:10 Temat postu: Re: światła mijania.... pływaja!?
lukaszOst1 napisał/a: | Witam wszystkich w nocy latam dosc rzadko ale dzis zaobserwowalem ze prawa lampa po wlaczeniu świateł mijania lekko "pływa" znaczy lekko porusza sie snop swiatla gora dół normalnie jakby mial samopoziomowanie tak jak to jest w nowych autach.... żarowka standard halogen. O co biega kurde |
mialem tak w Carismie- prawdopodobnie do instalacji dostala sie wilgoc/zamokla wiazka. Sklad wiem? dlatego, ze to falowanie dzialo sie tylko w czasie deszczu/po deszczu/ gdy bylo bardzo wilgotno.
staszq2 - 16-06-2015, 19:24
woojas25 napisał/a: | jak wlacze swiatła to widac jak sie same poziomują |
To nie zjawisko samopozimowania się, no chyba że ktoś Ci zainwestował w taki gadżet i masz podłączone do wahacza "takie cóś"
|
|
|