Chcę kupić Lancera! - Zakup Lancera X
Pingu - 20-06-2015, 15:36 Temat postu: Zakup Lancera X Witam.
Od dłuższego już czasu zastanawiam się nad zakupem swojego "pierwszego" auta. Mój budżet wynosi 33 tys. złotych, które przeznaczyć mogę na sam samochód. Zainteresował mnie Mitsubishi Lancer X w wersji Sportback. Z tego co się orientowałem wersje benzynowe dostępne są w dwóch pojemnościach : 1.6 i 1.8. Te pierwsze strasznie ciężko dostać, natomiast pełno jest ogłoszeń z autami o większej pojemności. Biorę pod uwagę również zakup auta w wersji 1.8 i zagazowanie go. Z tego co słyszałem silniki te są już fabrycznie przygotowywane do montażu instalacji LPG. Czy lepiej czekać i dorwać 1.6 w benzynie czy cieszyć się szybciej swoim Lancerem w gazie?
mkm - 20-06-2015, 16:08
Pingu, przeglądnij dział:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=135
patrz po tytułach na długie wątki - tam masz omówione wszystko (lub prawie wszystko).
Jak Ci będzie mało to przejdź do "technicznego" i czytaj dalej
Jak bedziesz miał jakies pytania - kontynuuj watek - tylko plisss nie "mieszaj" tematu, czyli w temacie spalania nie pytaj o hamulce lub utrate wartości.
Misiek :) - 28-06-2015, 12:48
Jak już mkm, sporo jest na forum.
Ja mogę dodać, że wg opinii na forum wart uwagi jest silnik 2,0 z USA. Jak w przypadku większości aut ściąganych z USA jest większe prawdopodobieństwo, że auto miało różne dziwne przygody z blacharzem, a czasem z wodą...
Lecz wg pinii silnik 2,0bje na głowę wersje 1,8 biorąc pod uwagę spalanie, dynamikę jazdy, elastyczność silnika, łatwość montażu LPG (1,8 nie wszystkie są przystosowane do LPG)
Hubeeert - 28-06-2015, 12:53
Pingu napisał/a: | orę pod uwagę również zakup auta w wersji 1.8 i zagazowanie go. Z tego co słyszałem silniki te są już fabrycznie przygotowywane do montażu instalacji LPG. |
To nie tak - nie każdy 1.8 był w wersji przystosowanej pod LPG , śmiem twierdzić, że tych pod LPG było mało.
mjsystem - 29-06-2015, 15:22
Hubeeert napisał/a: | o nie tak - nie każdy 1.8 był w wersji przystosowanej pod LPG , śmiem twierdzić, że tych pod LPG było mało. | Z tego, co wiem, jak kupowałem, były po 2009 roku. Ale moje ASO nie było rzetelne w wiedzę. Ja kupowałem w drugiej połowie 2009 i wersji pod LPG po prostu nie było.
Misiek :) - 29-06-2015, 21:23
mjsystem napisał/a: | Z tego, co wiem, jak kupowałem, były po 2009 roku. Ale moje ASO nie było rzetelne w wiedzę. Ja kupowałem w drugiej połowie 2009 i wersji pod LPG po prostu nie było.
|
do tego dostosowanie silnika do LPG było opcją
|
|
|