To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pajero amortyzatory

tomekhydra - 23-06-2015, 12:18
Temat postu: Pajero amortyzatory
Witam, posiadam PIII Z 2006 roku , przebieg 170 k. Powoli dojrzewam do wymiany amortyzatorów - niby na stacji kontroli ok, ale chciałbym wymienić - auto pokonuje długie trasy.Jest wykorzystywane głównie do turystyki , 20% lekki teren , reszta po twardym .
Nie mam zamiaru liftowac , proszę o poradę co, gdzie ,jak.

pzdr tomek

Michał4x - 24-06-2015, 10:37

Nie wiem ile chcesz przeznaczyć na amortyzatory ale najlepiej to kup bilsteiny b6 BE5-6271 na internecie można je kupić w dobrej cenie a spisują się świetnie. Montujemy do Pajero jeżdżących po asfalcie jak i w rajdach typu RPPST także takie polecam :)
Escape - 01-11-2015, 12:02

Forum to nie tablica ogłoszeniowa.
jepm - 02-11-2015, 15:20

Sądzę że jak amortyzatory to i sprężyny do wymiany (170k to typowy przebieg na ich koniec - sprężyn).
Ja miałem takie same wymagania jak i Ty - tzn. głownie sporo przebiegów po czarnym i tez długie trasy. Wymieniałem u Zbyszka na zestaw Nitorgas + sprężyny wzmocnione (taki ich zestaw polecany do Pajero jeżeli nie szukasz liftu a b.dobrego zamiennika oryginalnego zawieszenia) i jestem bardzo zadowolony. Idealne prowadzenie na asfalcie (na krętej drodze jedzie jak osobówka - jeżeli robisz długie odcinki to naprawdę to docenisz) - sztywniejsze niż w oryginale - wystarczająco mocne w lekki teren.

Sorry ale dopiero zauważałem ze temat już raczej nieaktualny - kolega już pewnie po 4 mc kupił...