To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Problem z odpaleniem Pajero Mini 660cc Turbo

misioCG - 03-07-2015, 15:03
Temat postu: Problem z odpaleniem Pajero Mini 660cc Turbo
Witam
Jestem szczęśliwym (do wczoraj) posadaczem Pajero Mini. No właściwie to nie ja, tylko moja żona :)

Mam problem z odpaleniem swojego Pajero

Jest to dość nietypowy samochód:
Pajero Mini
Rocznik 1995
Pojemność skokowa 660cc
4 cylindry, 5 zaworów na cylinder i turbo
Zasilane benzyną

Mam parę pytań na które nie znalazłem odpowiedzi w google

Czy w/w Pajero posiada OBD, jak tak to które i czym się do niego dostać (interfejs, oprogramowanie)?
Kostka jest wygląda jak OBD2, mogę podłączyć interfejs OBD2, ale się nie łączy

Po przeglądzie technicznym zaparkowałem w garażu i po 2 dniach ie chce zapalić, nic nawet nie przebąknie.

Problem nr 1
Mam problem ze stacyjką, prawdopodobnie ktoś kiedyś próbował ukraść samochód bo mam 2 kluczyki i stacyjka nie jest oryginalna. Zauważyłem że jeden kabel wysunął się z kostki, próbując go z powrotem umieścić na miejscu kolejny wypadł i teraz nie jestem pewien gdzie miały być, są to 2 niebieskie przewody. Do stacyjki dochodzi ich 5. Czy mace jakieś schematy jak to prawidłowo podłączyć? Czy jest możliwość że inne Pajero będą miały podobnie podłączone?

Problem nr 2
Nie wiem czy to nie przyczyna pompy paliwa, przed przeglądem dolałem specyfiku uszlachetniającego i może on spowodował wypłukanie zanieczyszczeń i zablokowanie filtra lub uszkodzenie pompy.
Odkręciłem zasilanie do listwy wtryskowej i pokręciłem trochę i paliwo nie leci. Problem taki że nie mogę zlokalizować pompy. Nie ma otworu inspekcyjnego pod tylną kanapą. Nie nie słychać, ale nigdy nie było :)

Nie wiem co jest główną przyczyną że auto nie odpala czy problem nr 1 czy 2.

Sam nie wiem jak się za to zabrać, Jakieś pomysły?

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi lub schematy