Car Audio - Wymiana przednich głośników - Carisma lift
KrzysztofH - 08-07-2015, 08:34 Temat postu: Wymiana przednich głośników - Carisma lift Zastanawiam się czy wymiana głośników w przednich drzwiach na JBL 6528S (są teraz bardzo tanie) da słyszalnie lepszą jakość dźwięku? Zaznaczam, że nie zamierzam zmieniać nic innego, radio oryginalne Mitsubishi U171.
Muzyka generalnie pop, rock, ale nic ostrego, raczej delikatniejsze dźwięki.
MichciuGT - 08-07-2015, 22:32
jeżeli nie masz przy lusterkach głośników wysokotonowych to ich montaż będzie lepszym rozwiązaniem
KrzysztofH - 10-07-2015, 10:41
Tzn. montaż głośników wysokotonowych + zwrotnica do tych Philipsów co są teraz ?
Zastanawiałem się nad tym, ale to już większa ingerencja w auto, no i nie wyglądają zbyt estetycznie
smigol - 21-07-2015, 21:27
Da się to fajnie ogarnąć, a efekt może być wart tego zabiegu...
Obywatel - 26-07-2015, 18:12
MichciuGT napisał/a: | jeżeli nie masz przy lusterkach głośników wysokotonowych to ich montaż będzie lepszym rozwiązaniem |
To w Carismach też pożałowali na odseparowany głośnik wysokotonowy
Tak niestety jest w Lancerze VI, ale myślałem, że w segmencie D nie ma już takiej lipy.
Zdecydowanie w takim razie doradzam dołożenie tweeterów i montaż w drzwi dobrych midbassów. Głośniki współosiowe i szerokopasmowe to dziadostwo.
cobretti - 06-08-2015, 14:26
Obywatel napisał/a: |
Tak niestety jest w Lancerze VI, ale myślałem, że w segmencie D nie ma już takiej lipy.
Zdecydowanie w takim razie doradzam dołożenie tweeterów i montaż w drzwi dobrych midbassów. Głośniki współosiowe i szerokopasmowe to dziadostwo. |
Dokładnie w cs też posępili dobrego audio. Jestem właśnie po montażu w drzwiach odseparowanego zestawu audio system (3ohm). Przyznam się że pod samym radiem i jeszcze bez wytłumienia gra zacnie.
MichciuGT - 06-08-2015, 17:46
Obywatel, akurat w chyba większości Carism (u mnie jest) jest głośniczek wysoko tonowy w miejscu gdzie jest zaślepka lusterek
o ile dźwięk na postoju jest ładny, to już podczas jazdy jest u mnie za głośno i jest kiepsko...
AidsD - 17-01-2016, 20:58
Ja sie podlacze do tematu. Mam taka zagwozdke. Wiekszosc midbasow jest 4omowych i woferki tez sa. Ale ja wygrzebalem u siebie wooferki z Fendera 2omowe. I teraz pytanie. Czy da sie to podlaczyc to wszystko w calosc zeby nic sie nie uszkodzilo podczas sluchania muzyki. Radio tez jest 4omowe. Czy sugerujecie odpuscic sobie te 2omowe woferki i zamontowac 4omowe.
|
|
|