Carisma - FAQ - [Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU
filipneo - 19-07-2015, 13:29 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU Witam. Mam Carisme 1.8 GDI z 1998roku, problem jest następujący:
- podczas jazdy obrotomierz i prędkościomierz przestały działać, wyświetlacz z km zaczął migać, raz się włączał raz nie, klimatyzacja przestała działać.
- problem jest o tyle dziwny że nie zaświeciła się kontrolka od ładowania akumulatora przez co nie jestem pewien czy jest to problem z alternatorem, a ponieważ miałem bardzo stary akumulator wymieniłem go na nowy i przez jeden dzień wszystko działało poprawnie, następnie znowu pojawił się ten sam problem.
Jeżeli ktoś ma pomysł lub miał podobny problem to proszę o pomoc.
MichciuGT - 19-07-2015, 16:53
brak masy pomiędzy karoserią a akumulatorem, sprawdź robiąc obejście jakimś dodatkowym przewodem pomiędzy "-" akumulatora, a karoserią lub silnikiem
robertdg - 19-07-2015, 19:35
Punkt sprzedaży akumulatorów powinien obowiązkowo wykonać pomiar napięcia ladowania, jako podstawa gwarancji.
Nalezy zacząc od pomiaru napięcia ładowania, przy jego braku kontrola złacz masowych i złacz padowych wraz z bezpiecznikami, na końcu sprawdzenie obwodu pradowego alternatora
Kochan - 20-07-2015, 09:58
+ sprawdź kostkę która dochodzi do stacyjki. W moim przypadku nie działał nawiew i przyciski od szyb- powodem była spora ilość śniedzi na stykach.
|
|
|