To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU

filipneo - 19-07-2015, 13:29
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU
Witam. Mam Carisme 1.8 GDI z 1998roku, problem jest następujący:
- podczas jazdy obrotomierz i prędkościomierz przestały działać, wyświetlacz z km zaczął migać, raz się włączał raz nie, klimatyzacja przestała działać.
- problem jest o tyle dziwny że nie zaświeciła się kontrolka od ładowania akumulatora przez co nie jestem pewien czy jest to problem z alternatorem, a ponieważ miałem bardzo stary akumulator wymieniłem go na nowy i przez jeden dzień wszystko działało poprawnie, następnie znowu pojawił się ten sam problem.

Jeżeli ktoś ma pomysł lub miał podobny problem to proszę o pomoc.

MichciuGT - 19-07-2015, 16:53

brak masy pomiędzy karoserią a akumulatorem, sprawdź robiąc obejście jakimś dodatkowym przewodem pomiędzy "-" akumulatora, a karoserią lub silnikiem
robertdg - 19-07-2015, 19:35

Punkt sprzedaży akumulatorów powinien obowiązkowo wykonać pomiar napięcia ladowania, jako podstawa gwarancji.
Nalezy zacząc od pomiaru napięcia ładowania, przy jego braku kontrola złacz masowych i złacz padowych wraz z bezpiecznikami, na końcu sprawdzenie obwodu pradowego alternatora

Kochan - 20-07-2015, 09:58

+ sprawdź kostkę która dochodzi do stacyjki. W moim przypadku nie działał nawiew i przyciski od szyb- powodem była spora ilość śniedzi na stykach.