To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Dodatkowe ubezpieczenie wakacyjne

igorek - 20-07-2015, 08:25
Temat postu: Dodatkowe ubezpieczenie wakacyjne
Planujemy 10 dniowy wyjazd do Chorwacji. 2 dni w podróży i 8 dni na właściwy odpoczynek. Jedziemy własnym autem. Zastanawiamy się nad dodatkowym ubezpieczeniem na wypadek awarii, kapcia, problemów zdrowotnych itd.
Polecicie coś w tym zakresie? Jedziemy w 3 osoby tzn ja żona i 12 letni syn.

mjsystem - 20-07-2015, 09:52

Pierwsza rzecz, to rzetelny assistance. Taki, który działa na terenie kraju docelowego i u nas. Musi Ci zapewnić holowanie i pojazd zastępczy plus zakwaterowanie. Naprawa zawsze we własnym zakresie.
Jak masz AC, to super, jak nie, to nie ma innego, niz na 12 m-cy.
A co rodziny, to dobre ubezpieczenie NNW i na koszty leczenia.
Dobrze czytaj umowy, szczególnie drobny druczek. Zadawaj właściwe pytania przy zawieraniu umowy.
PS Udanych wakacji.

rej - 20-07-2015, 10:16

Ja bym powiedział,że pierwsze co warto jest sobie wyrobić to karta Ekuz.Wyrabiasz sobie za darmo w nfz. Potem zastanów się nad dodatkowym ubezpieczeniem.
Jeśli jedzie się autem to assistance jak najbardziej . Zwróć uwagę nie tylko na cenę takiego ubezpieczenia ale również na to co obejmuje, jakie ma tam ograniczenia.
Sam jak jadę samochodem w Europę to zawsze sobie takie wykupuję. Nigdy nie zaszkodzi.

staszq2 - 31-07-2015, 15:39

mjsystem napisał/a:
Musi Ci zapewnić holowanie i pojazd zastępczy plus zakwaterowanie

Trochę po czasie ale...
Nie ma takich szans w żadnej firmie, chcesz holowanie i auto zastępcze to zapomnij o zakwaterowaniu
mjsystem napisał/a:
Jak masz AC, to super, jak nie, to nie ma innego, niz na 12 m-cy.

Nie wprowadzaj w błąd :P można sobie dokupić w każdej chwili w pewnych TU do końca trwania OC trzeba tylko pamiętać o karencji, zazwyczaj 7 dni

mjsystem - 31-07-2015, 22:23

staszq2 napisał/a:
można sobie dokupić w każdej chwili w pewnych TU do końca trwania OC trzeba tylko pamiętać o karencji, zazwyczaj 7 dni
Przykład proszę.

[ Dodano: 01-08-2015, 17:48 ]
staszq2, znalazłeś już przykład takiej firmy? Dwa dni już szukasz.

Cezar - 03-08-2015, 19:30

TUW czy TUZ ? :wink:
mjsystem - 03-08-2015, 21:18

Cezar napisał/a:
TUW czy TUZ ?
Link do oferty? Z tego co wiem, to było i nie wróci, dlatego pytam o AKTUALNE oferty AC na krótki termin. :wink:
staszq2 - 06-08-2015, 09:13

mjsystem napisał/a:
Przykład proszę.

PZU
mjsystem napisał/a:
Dwa dni już szukasz.

Na urlopie jestem a raczej byłem :finga:
mjsystem napisał/a:
pytam o AKTUALNE oferty AC na krótki termin

To jest nieopłacalne ryzyko dla TU, wątpię w to czy jakieś robi krótkoterminowe, na pewno jakbyś miał w PZU to możesz sobie dokupić tak jak asisstance czyli do końca trwania OC