Ubezpieczenia - Dodatkowe ubezpieczenie wakacyjne
igorek - 20-07-2015, 08:25 Temat postu: Dodatkowe ubezpieczenie wakacyjne Planujemy 10 dniowy wyjazd do Chorwacji. 2 dni w podróży i 8 dni na właściwy odpoczynek. Jedziemy własnym autem. Zastanawiamy się nad dodatkowym ubezpieczeniem na wypadek awarii, kapcia, problemów zdrowotnych itd.
Polecicie coś w tym zakresie? Jedziemy w 3 osoby tzn ja żona i 12 letni syn.
mjsystem - 20-07-2015, 09:52
Pierwsza rzecz, to rzetelny assistance. Taki, który działa na terenie kraju docelowego i u nas. Musi Ci zapewnić holowanie i pojazd zastępczy plus zakwaterowanie. Naprawa zawsze we własnym zakresie.
Jak masz AC, to super, jak nie, to nie ma innego, niz na 12 m-cy.
A co rodziny, to dobre ubezpieczenie NNW i na koszty leczenia.
Dobrze czytaj umowy, szczególnie drobny druczek. Zadawaj właściwe pytania przy zawieraniu umowy.
PS Udanych wakacji.
rej - 20-07-2015, 10:16
Ja bym powiedział,że pierwsze co warto jest sobie wyrobić to karta Ekuz.Wyrabiasz sobie za darmo w nfz. Potem zastanów się nad dodatkowym ubezpieczeniem.
Jeśli jedzie się autem to assistance jak najbardziej . Zwróć uwagę nie tylko na cenę takiego ubezpieczenia ale również na to co obejmuje, jakie ma tam ograniczenia.
Sam jak jadę samochodem w Europę to zawsze sobie takie wykupuję. Nigdy nie zaszkodzi.
staszq2 - 31-07-2015, 15:39
mjsystem napisał/a: | Musi Ci zapewnić holowanie i pojazd zastępczy plus zakwaterowanie |
Trochę po czasie ale...
Nie ma takich szans w żadnej firmie, chcesz holowanie i auto zastępcze to zapomnij o zakwaterowaniu
mjsystem napisał/a: | Jak masz AC, to super, jak nie, to nie ma innego, niz na 12 m-cy. |
Nie wprowadzaj w błąd można sobie dokupić w każdej chwili w pewnych TU do końca trwania OC trzeba tylko pamiętać o karencji, zazwyczaj 7 dni
mjsystem - 31-07-2015, 22:23
staszq2 napisał/a: | można sobie dokupić w każdej chwili w pewnych TU do końca trwania OC trzeba tylko pamiętać o karencji, zazwyczaj 7 dni | Przykład proszę.
[ Dodano: 01-08-2015, 17:48 ]
staszq2, znalazłeś już przykład takiej firmy? Dwa dni już szukasz.
Cezar - 03-08-2015, 19:30
TUW czy TUZ ?
mjsystem - 03-08-2015, 21:18
Cezar napisał/a: | TUW czy TUZ ? | Link do oferty? Z tego co wiem, to było i nie wróci, dlatego pytam o AKTUALNE oferty AC na krótki termin.
staszq2 - 06-08-2015, 09:13
mjsystem napisał/a: | Przykład proszę. |
PZU
mjsystem napisał/a: | Dwa dni już szukasz. |
Na urlopie jestem a raczej byłem
mjsystem napisał/a: | pytam o AKTUALNE oferty AC na krótki termin |
To jest nieopłacalne ryzyko dla TU, wątpię w to czy jakieś robi krótkoterminowe, na pewno jakbyś miał w PZU to możesz sobie dokupić tak jak asisstance czyli do końca trwania OC
|
|
|